ica

2016-02-29
11:58:15

Vintrigt värre

Helgen spenderades i Ramundberget. Och jag tror hela vinterns snöfall hamnat där. Höga drivor och snöhögar vart än man såg. Med nyfallen snö var det lite tjärvt i spåren, men mysig åkning ändå!

Solen lyser lika mycket här hemma idag, så det är lätt att drömma sig bort till de mysiga nerförsbackarna!

/Ica
2016-02-28
12:27:00

Dagens nakna elände

Hua, jag tror jag ger upp snart, eller jag menar det är dags för nya tag. Lite pepp bakom tangenterna. Låtsas i alla fall. Så här är det. Mina naglar har varit urkass de senaste veckorna. Jag tror gellacken som jag provade innan jul samt den torra vinter luften skapade dessa nailbreaks deluxe. för inte ens vänsterhandens naglar har fått hålla. vanligen så går en tumnagel då och då, och mitt högra långfinger. Det hinner knappt växa ut, förrän den skivar sig, splitras och sedan är ännu kortare igen. Så nu känner jag att det är dags för lite mer rutiner. Det är dags för en mer regelbunden nagelvård och kanske inte ha nagellack hela veckan, utan lämna en eller två dagar utan där jag istället dränker dem fullständigt i olja?
 
Här är de stackars stumparna! Innan jag kom på att fota min utgångspunkt, så hade oljat in dem en halv dag, passade på när jag var ledig. Så här ser nagelbanden ovanligt okej ut. Men det syns väl ändå att det har flisat sig och att naglarna har tappat sina ytskift kring tipparna. Högerhanden är värst.
 
Vänstra handen har inte flisat sig riktigt lika mycket, tack och lov. men de är inte snygga heller.
 
Så här ser dem ut just nu. någon enstaka nagel är rätt okej, men resten är i dåligt skick. Mitt mål är att få dem jämnlånga. Drömmen är att höger långfinger kommer ikapp de andra. Vi får se.
 
Jag har hört mycket gott om Depends nya nagelvårdserie, så jag testar. I den ingår peeling, nagelbandscreme och olja. Vi får se hur det går. Jag har även hittat en handkräm från hoofmaker som utlovar sig som nyttig för både hud och naglar. Den luktar gott i alla fall. Så nu ska jag försöka smörja regelbundet, olja in och komma igång med peeling. Vi får se hur det går.
 
/Ica
2016-02-27
11:51:00

Ett favoritfoto på en lördag

Vad skulle man göra utan ett arkiv? Snön börjar redan smälta bort en del här. Ser inte så kul ut alls. Så dök jag på denna härliga vinterbild. Det ser ut som att snön slätats till som grädde med en slickepott. Solen som släpar sitt sitta ljus över kullarna och skapar mängder med skuggor och ytor med gyllendeglöd.
 
Det häftiga med snö och sol är ju alla färger som kan dyka upp. beroende åp ljus så är snön kritvit, mörknar till något gråblått nästan lila. Och solens ljus färgar i guld, orange nästan rött.
 
Han en bra lördag.
 
/Ica