ica

2016-01-31
12:54:00

Ica målar Nostalgic brilliance

Åh, dagens manikyr är I love Nail Polish upphöjt till två. Ett härlig multicromatiskt lack tillsammans med en multikrom flakie. I favoritfärgerna – såklart. Vem kunde tro annat. Dessa bilder är något missvisande med den svaga solens hjälp blev det lite skakigt.

Grunden är som vanligt A-Englands Camelot. ILNP –Nostalgia pryder alla fingrarna utom ILNP –Brilliance som med sin flakieformula glittrar på ringfingret. De har liknande skiftningar i brunt och guld, grönt och vinrött. Ren målarglädje –om det finns ett sådant uttryck.

 
Båda dessa nagellack drar till sig blickar. Älskar kortapparaterna i affärerna. De uttråkade kassörskorna har inget att titta på, men de kan gärna få titta på mina naglar när jag betalar min yoghurt. Känner mig avslöjad, men det gör inget. Dessa är till för at användas och visas upp så är det bara.
 
Och så avslutningsvis härligheterna själva:
 
Ha en bra söndag!
 
/Ica
 
2016-01-29
12:51:00

Fredagsfavoriten

 

Jag vet inte hur sunt det var för en trettonåring att läsa dessa böcker. När jag stötte på Liftarens guide till galaxen första gången så var det i form av den där samlingsvolymen som borde ha skrämt iväg mig. Men när jag hade plöjt igenom den minst två gånger så läste jag den även på engelska innan gymnasiet och sedan har jag läst den på både engelska och svenska flera gånger efter det.

 

Varje gång jag läser serien hittar jag nya detaljer, får nya insikter och ser på scenerna på ett nytt sätt. Och det är så passande att serien räknas som trilogi, fast med fem delar. Redan där får man lite av böckernas grundkänsla. Arthur Dent skulle haka upp sig på det. Ford Prefect skulle se det som något typiskt för Jorden. Zaphod Beeblebrox skulle bara nicka lite och ta en till All-Galaktisk Gurgelbrännare.  Trillian skulle, tja, antagligen festa någonannan stans så hon funderar inte ens på det, vilket stör Arthur Dent ännu mer. Marvin, ja, han skulle bara ge dig en enda lång blick och sedan uttrycka sin illvilja över att synapserna i den vänstra foten hakat upp sig igen och det är ett större problem än att en trilogi har fem delar, sådetså. Och det är lika bra att gå därifrån innan du rostar av uttråkning.

 

Därför känns det lite som ett helgerån att ha köpt den där sjätte delen. Och en grej till. Jag har ägt boken sedan 2010, men har inte ens öppnat pärmen ännu, knappt ens läst baksidestexten. Jag tänker att när det är dags för den stora Omläsningen, ja, då plockar jag upp den i bara farten när i Stort sett menlös är slut…

Vi får se.  Varför äger jag inte samlingsvolymen? Jo, för den är så jäkla otymplig. Lite konstig att ha böckerna för sig, de tar lika stor plats i bokhyllan som samlingen. Men det är så sjukt stor skillnad att läsa flera små böcker, än att hålla i en jättestor bok.
 

Borde bli dags för omläsning snart. Tänker på dentrasser, på hur ett superintelligent rymdskepp med den senaste tekniken med osannolikhetsdrift och allt desperat försöker klura ut hur man framställer en kopp te. Att den satsar hela sin energi på det och liksom tappar bort att den blir beskjuten. Och när krutröken lägger sig så står där en kopp rykande te. Och det är ett magiskt ögonblick. Jag tänker på hur dumt det är att stå på fel sida av ett Kill-O-Zap gevär. Jag tänker på poesin hos en gul ful varelse eller på att det bara är att glömma bort att man faller, så flyger man instället. Ja, dagen för Omläsningen närmar sig.

/Ica

 
 
2016-01-29
12:38:52

Fredag igen

Det är fredag igen och det känns som att jag inte hinner med någonting. Jga har filmat idag. filmat, filmat och filmat och det är inte min grej riktigt. Jag tycker om att fota stillbilder. Inte rörligt. Så bara det är en huvudvärk. sedan att filma sig själv, ja det tycker jag känns ännu värre. Så inga instruktionsvideor på denna blogg det kan jag lova!
Och då känns det som extra skönt att mina blommor är på samma nivå. jag vet inte vad orkidén hade i tankarna när den satte en av blommorna upp och ner. Så kan det gå antar jag. Jag inviger helgen med att jobba kväll. Så det blir myskläder på.
 
Nu blir det snabblunch och sedan dags att gå iväg till jobbet. De -15 graderna som var i förmiddags har minskat till -5. Lite tur ska man ha i alla fall. Jag hoppas det håller sig så.
 
/Ica