ica

2016-07-31
12:04:00

Ica målar brunt

Ja, nästan svartbrunt blev det. Dagens manikyr är ganska mörk, men jag gillar färgerna. Även om det var svårt att fånga basfärgen ordentligt. Riktigt så här svart är det inte
 
Vad är detta då? Jo, grunden är Isadoras Bronze Patina. Ett mörkt lack, javisst, men det är brunt. inte svart. Lätt att måla med, sitter ganska bra på naglarna.
Över det har jag stämplat, och nu hoppas jag att jag läste rätt på flaskan, Il Etait Un Vernis med Lunaria. Lunaria är ett guldbegie lack med holografisk effekt. Jag letar efter det perfekta guldlacket att stämpla med, men det är svårt. Jag tycker dock att det här gjorde sig perfekt över Bronze Patina. Sedan är det kul med holoeffekten, då det blir lite mer. Det händer något.
 
Men om man tar kort med blixt, så försvinner färgen nästan helt och kvar syns bara holoskimret.Efektfullt det också i och för sig.
 
 
Stämpelplattorna som användes var Vivid laquer -19 och Über Chic - 8-02. Roliga mönster som jag vill använda fler gånger! Och här nedan har vi dagens nagellack. I detta foto går det att ana brons patinan i Bronze Patina:
 
 
/Ica
 
 
2016-07-28
12:27:00

Läser just nu - Förnuft och Dårskap

 

Då var mitt livs andra Victoria Clayton bok läst och jag tyckte nog om den första bättre. Förnuft och Dårskap är en fin titel. Den har delvis charmiga karaktärer, men redan från början blev jag lite besviken på handlingen. Och jag vet inte, omslaget tyckte jag var fint till en början. Det får mig att tänka lite på de dekorationer som sattes på bordet i boken. men ganska trist och intetsägande också. Detta är en biblioteksbok som varit med ett tag med slitna kanter på omslaget.

 

Det är då två bästa vänner som återförenas efter 15år på grund av Bråket. Och så upprepas historien igen. Även om boken hade fått en helt annan handling, så var det lite trist att det höll på bli ett triangeldrama där huvudpersonen kilades in mellan ett gift par med två barn.

 
Visst det är kul med all energi som sveper in i huset till följd av att Diana som hon heter kommer och hälsar på. Diana kommer till ett gammalt gods som har påbörjat sitt förfall. Men knappt hinner hon stiga in genom dörren innan hon förvandlas till hushållerska. Hon diskar, rensar avlopp, lagar mat och lagar gasspisar. Hon fixar med porslin, fräschar till rum och avmaskar hunden. Hon får den mulliga dottern i familjen att gå ner i vikt och den bångstyriga sonen att leva ut som tecknare. Hon förvandlar hela hushållet och för in vanan med att dricka champagne lite då och då och vin till de flesta middagar. Och just det där alkoholdrickandet blev lite störande. Hon var akademiker och lärare, men hade inga problem med att lägga ut pengar till reparationer, bättre råvaror, utrustning och all denna alkohol. Jag minns inte att det dracks så mycket i den förra boken. Vanligtvis brukar jag inte störa mig på det, men här lev det så tydligt.
2016-07-26
12:00:00

Veckans soppa

Det var ett tag sedan tror jag, men nu är det dags för en morotssoppa. Detta är en passande lunchmat med smörgås sedan.

Vad är då detta? Koka morötter med lite lök, en bit chili och lite grönsaksbuljong. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Mixa sedan slät. Det är lätt att det nästan blir puré av det hela, så späd ut vid behov. Klart!
En maträtt som är lätt att anpassa efter hur starkt man vill ha.

Ha en bra tisdag!

/Ica