ica

2016-06-30
12:05:00

Läser just nu - Demonologi för nybörjare

Det här var faktiskt en lite rolig bok. Det är Caroline L. Jensen som skrivit den. Vad händer här då? Jag får lite déjà vu känslor och tänker på I begynnelsen var Bob av Meg Rosoff och Döden ligger lågt och av Terry Pratchett. För här har Gud det lite kämpigt, ett utomstående råd funderar kring om det är dags att ingripa, gör det och låter klantskallarna klara sig på egen hand för det mesta. I baksidestexten så refererar de till Liftarens guide till galaxen, men, ja, det är inte riktigt samma sak.

Här är det Isak som är vaktmästare på sin gamla skola och pundarkompisen Rufus som just nu är elev på skolan, som på något sätt ändå blev utvalda. Lite beklagligt, men låt göra det bästa av situationen liksom. Och så sätter det igång och det är faktiskt lite roligt. Sin egen logik som gör att de båda kommer in i helvetet och ska ta sig igenom de nio kretsarna. Det är kletigt, äckligt, hett, kallt, blött, torrt och fullt med syndare precis överallt. De flesta av demonerna är upptagen med varandra. Satan försvarar sig för glatta livet med sina legioner, medan Beelzebub genom för årtusendets kupp. Och helt plötsligt så kan det vara så att jordens sista hopp är på Satans sida. Vem kunde tro det?

Och mitt i allt ihop försöker änglarna i himlen att muntra upp Gud, men han är lite frånvarande och oberäknelig. Hur ska man få reson på honom? Äter inget, dricker inget och ingen vet om han sover. Det har blivit knas med världen.

På något sätt hakar jag på det mesta i den här boken. Det mesta är riktigt knasigt. Och i andra dimensioner kan ändå allt hända, så det är svårt att se vart gränserna går där. Lite underligt att de överlever en kyla som gör att det bildas isskorpor i anskitet. Men jag älskar draken i den här boken. Gullig, tjurig och lite nyfiken ändå, så den hänger på.

 

/Ica

 
2016-06-30
11:26:00

Utmaning?

Jag har tittat på mitt läsande igen. Jag kan bara konstatera att den är en rak fura med små kvistar av variationer. Kanske lite mer romantik ibland, kanske lite mer sience fiction ibland- men fortfarande fantasyn som grund. 
 
Så denna sommar tänkte jag bara läsa romaner. Förra sommaren hade jag ren fantasysommar, men det var ju dom inte någon bedrift, så. Romaner alltså. Kan bli intressant, för jag tittade på min att läsa lista och där fanns det en roman på tjugo böcker. Har precis lånat en fantasyserie på sex böcker, plus tre böcker till som inte är i vanliga världen. 
 
 
Men det ska väl gå bra det här? En roman står det ju där trots allt. Nu har jag skrivit om det, så nu är det bara att sjösätta. Drygt 400 sidor kvar på himmelska eldens stad, sedan så kör vi redan nästa vecka!
 
Tips? 
 
/Ica
2016-06-29
21:35:00

Yogakväll

Det blev ett sent inlägg idag, men så kan det bli ibland. Jag blev tillfrågad att hålla pass på Vojen, vår badplats här i Ånge. Och sådant blir lätt spännande då hotande moln lojt seglade över himlen, men SMHI lovade uppehåll och solen kämpade på bakom tunna moln.

 
Vi blev ett härligt gäng som skrämde myggorna till flykten. Kanske lite mer utmanande att stå på ett ben i gräs än på golv. Roligt var det och jag kommer ha ännu en kväll lite senare i sommar. Jag hoppas på samma tur med vädret då!
 
/Ica