ica

2016-03-31
12:02:00

En bra bokvår för mig!

Jag är lite efter känner jag. Eller så är det för att jag koncentrerar mig på Winter just nu och inte vill disraheras av annat.
Men kolla! Sista delen av Imortal instruments är släppt och finns redan på mitt bibliotek!
Jag såg nyheten att den svenska versionen var släppt för ett par veckor sedan, tänkte inte så mycket på det då (Hur kunde jag?). Kanske på grund av Winter, kanske för att jag är lite tvekande mot serien. Men för säkerhets skull så gick jag in på bibliotekets databas och hittade den! Jag kan reservera den till mig själv och behöver inte ens vänta särskilt länge. Lite lyrsik erkännes.
 
Jag tittade igenom mina tidigare tänkanden om de första fyra böckerna och jag vill ju så gärna ha denna serie som favorit, men det går inte. Jag gillar idén, magin och demonerna. Men sedan, de skiter sig liksom. Jag vill älska karaktärerna, men det vill sig inte riktigt. Och jag är inte ens särskilt imponerad av omslaget.
 
Men läsa ska jag!
 
/Ica
 
2016-03-31
11:07:23

Förkylning och stickor

Varning! Det blir lite äckligt idag!
 
Ja det här har också varit en vecka. Det är ledig torsdag och det pysslas med sådana där tråkiga saker som att byta adress på försäkringar och sånt skoj... Nu väntar jag mig igenom Telias telefonkö och det visade sig att jag hann pyssla med annat under tiden.
 
Den här veckan har för mig dels handlat om förkylning, men också diskställ och stickor. I måndags kväll när jag skulle ta en burk ur diskstället så råkade jag toucha i själva diskstället också. Mitt är ett klassiskt från IKEA och nu åker det ut. Den där lilla touchen resulterade i en halv centimeter lång sticka under min vänstra långfingernagel. Men den var ganska smal, så först kändes ingenting. Sedan gjorde det det. Att få en sticka under nageln är precis så obehagligt som det låter. Denna gick inte att få ut. Den fick sitta kvar en dag till.
 
Och jag måste erkänna, att min fascination för hur det såg ut när jag masserade ut den kvällen därpå var enorm. Som att stryka ut luftbubblor under en tejp, fast det kom ut en pinne med var, istället för luft.
Och eftersom jag har en kamera, så kände jag mig tvungen att provfota lite. Hrm.
 
Fingret är omplåstrat igen. Det gör inte tokont längre. Men min långfinger nagel gick åt skogen. Men men. Om ett par veckor är den där igen lång och fin som resten av naglarna på vänsterhanden.
 
Nåja, förkylningen då? Den är bättre. den glömdes som bort lite när det gjorde mer ont i fingret än i bihålorna. Så jag vet inte, nån nytta kan den ha gjort den där stickan.
 
Nu har jag plats 18 hos telia, istället för 50 när jag började skriva detta blogginlägg, så visst går det frammåt. Det gör det.
 
/Ica
 
2016-03-28
11:57:49

Måndag & annandag påsk

Nej det blev ingen påskhälsning från mig. Helgen har varit analog med familjen. Bokläsning, tedrickning och korvgrillning är några saker som stått på schemat, liksom godosätning och legobyggande. 
Under söndagen så fick jag också en förkylning. Så nu har jag samlat en egen variant av goodiebag:

Det får bli som det blir med jobb den här veckan. Träningspassen har jag fått säga ifrån mig. Trist! Men, jag hoppas på en snabb återhämtning, än så länge är jag inte helt utslagen.

Jag hoppas på en bra vecka. Solen skiner plötsligt på klarblå himmel. Kanske det får fortsätta så?

/Ica