ica

2016-11-29
12:44:00

Veckanssoppa

Det är tisdag och det är dags för soppa igen! Eller vart går gränsen? Jag hittade ett recept med gulasch i tidningen Mer smak och tänkte att jag kunde testa den. Det stod soppa i rubriken på receptet, men det blev väldigt likt en gryta så jag tog en burk finkrossade tomater i för finare färg - genast blev det mer av en soppa istället för gryta.

 

Och det var gott med aubergine istället för köttfärs, en mjukare rätt liksom. Det är också paprika, vitlök, gul lök och chili i. Kryddat med spiskummin, paprikapulver och grönsaksbuljong för mer fyllighet. Gott!

/Ica

2016-11-27
12:18:00

Ica målar lite juligt

Ja! Det är första advent idag! enligt kalendern 27 november, men kyrkodagen 1advent gör att det äntligen är dags att måla mer juligt. Släpp loss liksom. Fast med denna mjukstart är väldigt försiktig i och för sig. Detta är lite av en mix från en favorit förra året och ett nytt lack som passade oväntat bra till.
På lillfingret och pekfingret har vi fina fina A-Englands Fotheringhay Castle som också visades här förra året. Kanske en begynnande tradition? En underbar grön färg med härligt djup. Om man målar omsorgsfullt så får man det att täcka helt på första lagret. Jag målade två ändå. Detta lack hamnar där man vill. Inget rinnande utan det glider snällt på.
På resten av fingrarna har jag Delush Polishs Kingslayer. Som då är en helt annan typ av lack. Kingslayer är gröna och bronsiga glitter packade i en bas av grön halvtransparent jelly. Helt oväntat så matchade den gröna basen i Kingslayer helt perfekt till Fotheringhay Castle, men istället för hologlitter, så är det då det gröna och bronsiga glittren som ger djupet. här krävdes det dock lite kreativt målande. Att bara måla på som ett vanligt lack, gick vid första lagret. Sedan var det ett duttande för att få glittret där man ville. Det följer med mycket glitter och basen är ganska skir. så är lite jobb att få det så opakt som det är på bilderna. men jag är så nöjd med det! Jag gillar kombon av dessa två lack.
 
 
Ha en bra söndag nu.
 
/Ica
2016-11-26
12:47:00

Ett favoritfoto på en lördag

 
Dagens favorit är ett foto som jag funderat på att förstora till en tavla många gånger. Dels balansen av det mörka och ljusa. Det mörka difusa och den ljusa relativt skarpa klippan som ödlan sitter på. Sedan hur Ödlan i sig består av två delar. att den lite mörkare blå bakkroppen vilar på klippan, medan att den främre delen av ödlan, den röda lite ljusare överkroppen sticker ut lite ut över den mörka bakgrunden.
 
 
Sedan att det helt enkelt är en fin ödla med en häftig färgsättning. Bilden är tagen någonstans i Kenya vid en av de lodger som vi bodde på för några år sedan. En favorit resa i sig som jag gärna drömmer mig tillbaka till. Låt oss drömma tillbaka till varmare breddgrader, kanske varmare tider på året, innna vi dyker ner helt i adventstiden som börjar imorgon.
 
Ha en fin lördag!
 
/Ica