ica

2016-10-31
12:19:00

Ica målar Halloweenmumier

Det är måndag, det är halloween. Inget som jag uppmärksammar på något sätt, förutom dessa gulliga mumier! Nu haglar internet av halloweenmanikyrer och denna tänkte jag att jag kunde ge mig på. Så låt dessa mumier lysa upp din dag denna måndag!
Ja, linjerna är kanske lite darriga och penseldrag syns här och där. Jag och krämlack är inte bästa kompisar, har aldrig varit. Att måla med OPis Alpine snow är som att be om huvudvärk. JAg borde skaffa mig ett nytt vitt krämlack, för Alpine snow består endast av penseldrag och ojämnheter. Tre lager krävdes för hyfsat snygg täckning.
Linjerna är målad med A-England Camelot. Det drog med sig det vita på vissa ställen och jag orkade inte snygga till överallt. Jag är ändå mycket nöjd med detta, för varje gång jag tittar på naglarna fnissar jag till lite o ler, för de ser så gulliga ut. Sedan hur bra jag är på att rita slumpmässiga linjer? Inte så mycket. Det måste tränas på.
 
Nu fortsätter dagen och jag ska ta mig igenom denna måndag och tisdag innan det är ledig onsdag efter jobbhelgen. Men, det piffas upp med zumba ikväll (Äntligen!) och bodybalance imorgon.
 
/Ica
 
 
2016-10-30
12:15:00

Ica målar med en lätt besvikelse

Ja, jag hade kanske för höga förväntningar. men Picture Polish - Mallard var inte så fin som jag hade hoppats på.
Kanske också för att jag bar det under några molniga dagar där lacket inte hade en chans att leva upp. Men Ändå.
 
Detta är mörkgrönt. Tjockt och innehåller någon enstaka flakie. Det är inte tillräckligt. Det är lite för mörkt för min smak. Kanske passar det bättre som en del i en nailart.
 
 
Men kolla guld/ljusgrönt skimmret i flaskan! Tänk om det syntes på naglarna också, då hade det varit en helt annan grej.
 
/Ica
 
 
2016-10-28
12:53:00

Fredagsfavoriten

Amberserien av Zelazny. Jag skulle tro att dessa böcker inte överlever en kritisk analys särskilt långt. Och de kanske inte var de bästa böckerna för en tolvåring att plocka upp. Men framsidan på den första boken var fin och handlingen med parallella världar och magi var lockande. Och tjockleken? Alla böckerna är under 300 sidor, så för dem som vill ha matig fantasy, men i kortformat så är dessa 10 böcker att rekommendera.

Vad var då så lockande med dessa. Jag gillade annorlunda namn redan som tio åring, här är det fullpoängare på det - Och vem kan motstå namnet Merlin? Magin är i och för sig lite luddig, vart kommer den ifrån? Går det att bli med barn med en enhörning? Är det där krafterna kommer ifrån? Och det mäktiga mönstret, den som kan ta sig igenom det kan också börja manipulera världar – skuggorna och gå dit den vill. Läs en saga och gå till den världen sedan. Allt som går att hitta på finns någonstans mellan Ordning och Kaos.
 

Sedan den något bittra humorn, mörka humorn – förstod jag alls något av den som tolvåring? Vissa skämt var lite lättare, andra klurigare eller direkt dåliga – men jag har alltid tyckt att serien varit rolig. Inte överallt och hela tiden, utan oväntat bakom nästa sten. Precis som det skall vara. Och bästa av allt. Inga trekanter, just. Inte lika övertydligt i alla fall. Ingen blixtförälskelse vid första ögonkastet. Och så mycket misstro att inte ens när någon av karaktärerna talar sanning så blir den trodd…

Jämfört med mycket annat som skrivs idag så står den sig ganska väl även nu. Enligt min lässtatistik så har jag läst den här serien 5 gånger och det är lika överrumplande för varje gång att den plötsligt är slut. Det skulle lätt kunna vara ett gäng böcker till om den här världen för den är gigantisk.

Ha en bra fredag!

/Ica