ica

2016-09-29
12:43:00

Nytt i hyllan!

Möjligt att jag fått lite Austenfeber. Här har vi ännu ett fint omslag av en annan favorit bok. Övertalningen. Det är lättare att komma ihåg namnet på den, till exempel Förnuf och dårskap, Stolthet och fördom eller Förnuft och känsla? Där var två Jane Austen och en Victoria Clayton...
 
Men denna är så mysig. Ack den som inte blir gift i tid. Och när kärleken inte matchar om det är ett gott parti eller inte. Fördommar, antaganden och missförstånd uppklätt i fina kostymer och klänningar. Mysigt helt enkelt.
 
Ser fram emot att dyka ner i denna, när det nu blir...
 
/Ica
2016-09-27
12:16:00

Veckanssoppa

Det här har varit en av de trögare starterna. Jag äter ju bara spenatsoppa, känns det som. Så detta inlägg är lika mycket till mig själv, som för bloggen. Påminnelse till mig själv att jag äter annat ibland.
 
Och då blev det en annan av mina favoritsoppor... nåja, en bit påväg. Detta var en av de sista gångerna jag kunde äta middag ute i en varm sol.
 
För hur många avrianter finns det inte på tomatsoppa? Tomatsoppa kan vara riktigt tråkig. När det bara smakar passerade tomater och kanske lite basilika. Den här smakar mer. Och jag har bloggat minst en gång tidigare om denna fylliga maträtt. Det ska vara pasta i den egentligen, men är inte det en konstig idé? Hur ofta blir det verkligen gott med pasta i? Nä, jag bytte igen bort det. Det blev igen majs och bambuskott istället. men annars, är denna rätt vanlig ändå. Lite lök och vitlök som bryns, ner med ett par rivna morötter och skivade potatisar. tomatpuré och ett par burkar hela tomater. Krydda med cayenne peppar, soja, basilika. Låt småkoka ett bra tag, eller 30 minuter. Mixa och ha i den där pastan, eller majs och bambuskott. Sjud några minuter till och rör i 1 deciliter cremé fraiche. Så gott! strössla på lite bacon kanske och ta en rostad riktigt frasig smörgås till med ost på.
 
 
Favorit i repris, men det är en riktigt god repris.
 
/Ica
 
2016-09-26
12:11:00

Måndag igen!

Jag är inte så peppad idag, men gör mitt bästa. Det kliar i halsen och jag hoppas att det bara är lite irritation och inte förkylning på gång. Nu har jag verkligen kommit igång med träningen, så att bli förkyld nu skulle förstöra och stoppa upp, men samtidigt så brukar jag ju bli förkyld förr eller senare på hösten, så jag bara väntar på det.
 
Men, det är måndag och jag börjar med en eftermiddag till sju ikväll. Denna vecka bjuder också på flera kvällar, så förra veckans överdos av träning kommer med råge hämtas igen denna vecka. Det blir nog mest promenader den här veckan.
Hösten är i alla fall i fullgång, detta kort tåg jag förra veckan. Rönnar är ett av mina favoritträd på hösten. De kan skifta i så många färger samtidigt.
 
/Ica