ica

2017-04-28
12:29:00

Fredagsfavoriten

Det är dags för en ny fredagsfavorit och denna gång tänkte jag bjuda på en av mina springlåtar. Det är lite bitterljuvt då jag förra söndagen gjorde illa mig och överansträngde högra foten/vristen. Vristen svullnade upp på insidan av benet och kring hälsenan. Det strålade konstigt ända upp i vaden. Så den här veckan har varit j ä t t e t r å k i g, för jag har inte tränat alls. Foten känns fortfarande stel och konstig, men svullnaden har gått ner i alla fall. Nu väntar rehab i form av gummibandsträning och balansövningar för att stärka upp igen. Suck och suck och suck. Men, man ska ju ha en vilovecka här och där och det var ett tag sedan jag hade en sist. När jag var sjuk i januari?
 
Nåja, till dagens favorit. Jag går alltid igång på M.I.A.'s Paper planes. Den kom för nästan 8 år sedan och är numera en kultlåt som samplas in i många andra låtar. Redan när den kom så blev jag fångad av rytmen, melodislingan och hennes röst.
 
 
M.I.A. är en cool artist och många av hennes låtar är lika bra som denna. Att stoppa in en här och en där lyfter lätt en spellista. De sticker ut med sitt sound.
 
Ha en bra helg. Jag ska iväg på födelsedagsfirande.
 
/Ica
2017-04-27
12:10:00

Läser just nu - Korsad

Andra delen ur serien Matchad. Och jag vet inte vad jag tänkte egentligen? Jag var ju lite skeptisk, men fascinerad över samhället samfundet i första boken. I bok 2 befinner vi oss i periferin av landet. Cassia slutade i ett arbetsläger i Yttre provinserna och Ky var skickad till en annan yttre provins som ”soldat”. Men kanonmat är ett bättre namn. Och vem är det egentligen som bombar dem om nätterna? Är det den mystiska Fienden eller Samfundet själva? Luftskeppen verkar vara ganska lika, eller för resten det var lugn. Ally Condie berättar inte hur luftskeppen ser ut, alls. Enda gången vi får reda på en gnutta om luftskeppen är när ett av dem är beskjutet under ifrån. Jag tror de luftskepp från Star Wars som ploppar in i mitt huvud som ersättnings skepp är för coola för den här serien. Så bra fantasi har inte Ally Condie. Jag tror inte hon ägnade många tankar åt ett fordon som ändå används ganska mycket i denna bok.

 
I mina tankar vill jag smita undan från denna handling. Mitt läsande har saktat ner bedrövligt mycket sedan jag mötte denna serie. Och det är mycket för att jag retar mig på den så mycket. Men de saker som jag minns bäst är kanjonen som de rantar runt i större delen av boken. Dåliga dikter som ska vara fullproppade med symbolik för Revolten som kanske finns, kanske har egen vilja. Och de tröttsamma triangeldraman som inte känns helt helhjärtade, då en av dem i triangeln bara förekom i runt 20 sidor i bokens första tredjedel denna gång. En nästan mytisk karaktär denna gång.
 

Nu hoppas jag att den tredje boken väger upp för min begynnande lässvacka och ger tillbaka läsglädjen och sedan blir det nog inga fler Ally Condie böcker för min del. Samfundet och samhället har så mycket potential, men den används ju inte.
 
/Ica
2017-04-26
12:49:00

Ica målar A Woman's Prague-Ative

Så här inför Valborgsmässoafton så kom jag att tänka på detta lack. Flera år så drogs jag till detta lack på webbsidorna, men köpte det först inte, för det var andra lack som jag hellere ville ha just då. Sedan försvann det och när jag väl hittade det, så blev det med en kampanj, så det blev ett bra pris på det.
 
Nu när jag väl äger det, så förstår jag inte hur jag kunde ha väntat så länge. Det är ju dösnyggt!
 
Det här är inte ett svärtat lack, men det är ändå ett visst djup i det, som framhävs när man fotar det. Opi gjorde ett bra jobb när de skapade detta lack. Nackdelen är att det kräver sina lager. Faktiskt kring 3-4 lager. Lystern i det är väl värd besväret och väntetiden. Så tjusigt!
 
 
/Ica