ica

2017-04-15
12:03:00

Ett favoritfoto på en lördag

Mitt i påsktiden, så tänkte jag hitta ett mer påskinspirerat favoritfoto. Jag hamnade i en av mina fotomappar från 2008. Då gick jag sista året i gymnasiet i Svenstavik. Jag tänkte egentligen på någon fin bild från Ramundberget, men påsken 2008 var i slutet av mars, så det var snövidder, som i och för sig var väldigt fina. Kanske blir en sådan bild nång gång också.
 
I gymnasiet, så gick jag sammhälle häst. Bläddrar man långt tillbaka i denna blogg, så finns det hästhistorier och anekdoter från den tiden. Sista terminen hade jag ett fotoprojekt. Uppgiften var att visa en process. Jag visade hur det gick till att göra iordning en häst för ridtur, rida och sedan att ta hand om den efteråt. Istället för att visa detta med riktiga hästar i ett riktigt stall, så gjorde jag det med min samling av hästar och barbiedockor som jag hade kvar i lådor sedan jag var liten.
 
 
Det här är endast en av alla 200 bilder som togs till projektet. Jag valde ut 5 kort som redigerades och redovisades och fick högsta betyg för det. Just den här bilden är ganska avancerad. Förutom att allt hästen har pår sig är handgjort. Alltså träns - inklusive betsel, sadel, schabrak, benskydd, boots och hästskor (som endast skymtar under en av hovarna) så hänger hästen i ett snöre. Det är endast 2 av benen som har kontakt med marken, sedan har hästen ett snöre under huvudet som den hänger i för att hålla sig upprätt. Jag höll i snöret, medan jag fotade. Snöret har sedan redigerats bort i efterhand. Jag är imponerad över mina photoshopkunskaper jag hade redan då. Jag är inte så intresserad av fotoredigering, så jag har bara plockat in det jag känner att jag behöver. Även om jag säkert skulle kunna skapa ännu starkare bilder med mer kunskaper.
 
Det var en riktig nostalgitripp att titta igenom dessa 200bilder, jag hade flera kandidtader, för bland bilderna syns en fotoglädje där alla möjliga fotovinklar testas. Det är bilder där dockorna lyfter på sadlar, tränsar och tittar på hovarna. De rider upp för backar och in i solen. De bästa korten leks fram. Våga testa, utan att testa kommer inga kort värda att spara.
 
Så gladpåsk!
 
/Ica
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: