ica

2017-04-07
12:18:00

Fredagsfavoriten

Det är dags för ännu en fredagsfavorit och denna gång kanske det har slagit lite slint. Men ättika är ett litet underverk på flaska som är användbart till allt, eller i alla fall väldigt mycket. Oavsett vad alla reklamer säger.
Då och då dyker det upp listor som visar hur bra denna produkt är. Och då är det som att det är helt nytt. Som att någon krypit ut från sin sten, använt ättika till dålig lukt, märker att den dåliga lukten försvinner och gör en världsnyhet av det.
 
Men, om det är några där ute som än idag undrar vad ättika är till för, så rekommenderar jag att ni googlar på ättika och städning eller tvättning. Google svämmar då över av klämkäcka tips. Och nu låter jag lite bitter, men jag tror det just är tonen i de där tipsen jag inte gillar. Ättika däremot är jättebra. Inte bara till att lägga in sill och gurka med.
 
Mitt främsta användningsområde just nu är tvätt av träningskläder. Med en skvätt ättika i sköljmedelsfacket, så blir träningskläderna som nya. Det finns avancerade tvättmedel som ska ta bort den lukt som uppstår av en flitigt använd sport-bh eller träningsbyxor. Oavsett om plagget är nytvättat eller ej, så luktar illa när den används nästa gång. Tvättmedel råder inte bot på detta och att använda sköljmedel är inget alternativ, då det förstör träningskläderna. Dessutom att blanda den lukten med en sommaräng gör nog inte saken bättre... men med ättika, så försvinner det. Vips så förlängdes livslängden för favoritplaggen!
 
Nu höll jag på att skriva en lång utläggning om sköljmedel. För mig är det en onödig kostnad som bara sköljs bort. Så det är inget jag använder alls. Men, jag skippar att dra ner stämningen och önskar er istället en bra fredag och trevlig helg!
 
/Ica
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: