ica

2017-04-16
12:59:00

Ica målar påskägg

Det är påskdagen och söndag och nu kommer äntligen årets påskmanikyr. Denna höll med endast tipwear i 4 dagar, den femte dagen så dog det. Då lossnade stora bitar från vissa av naglarna. Jättetråkigt. Och jag tror Essie faktiskt påverkade hållbarheten den här gången. Dagens manikyr dryper av Essie. Man skulle kunna säga att den är signerad Essie silk watercolor.
 
 
Jag försökte vara smart och grundade med OPI - Alpine Snow. Ett vitt krämlack som kräver ett par lager innan jämn täckning uppstår. Sedan tänkte jag att jag kör väl ett lager med Essie - White page bara för att det hör till de färgerna som jag ska jobba med sedan. Möjligtvis dålig idé.
 
Vad jobbade jag med sedan då? Mönster stämplades med A-Englands Camelot och A-Englands Dragon. Dragon är ett grönt holografiskt lack som stämplades på tumme och ringfinger. Det gröna ovanpå Dragon är OPIs Landscape artist som hör till OPIs Color paints kollektion, som är lite samma transparenta typ av lack som Essie silk watercolor.
 
Sedan, och nu börjar kavalkaden: Jag börjar med lillfingret, där valde jag att täcka det svarta mönstret med det rosa Essie - Love Sheen.
Sedan så är nästan alla av de övriga Essie färgerna använda: Det lila No Shrinking violet. Det blåa som är ganska lilaaktigt om man inte jämför dem - Point of blue. Det tealfärgade Pen & Inky, Det röda highest Bidder blandades med det gula Muse, Myself. är nöjd med den blandningen. Att fylla i påskäggen på pek och långfinger var roligt och utmanande pillrigt. Det behövdes nästan ingenfärg alls.
 
Resultatet blev glatt och i ögonfallande. Jag trivdes tills det började chippa sönder. Men det gjorde att jag hann måla en ny manikyr under påskhelgen. Jag får se om jag hinner lägga upp den också eller om det blir nästa helg.
Här är bunten av lack som användes denna gång:
 
/Ica
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: