ica

2017-04-27
12:10:00

Läser just nu - Korsad

Andra delen ur serien Matchad. Och jag vet inte vad jag tänkte egentligen? Jag var ju lite skeptisk, men fascinerad över samhället samfundet i första boken. I bok 2 befinner vi oss i periferin av landet. Cassia slutade i ett arbetsläger i Yttre provinserna och Ky var skickad till en annan yttre provins som ”soldat”. Men kanonmat är ett bättre namn. Och vem är det egentligen som bombar dem om nätterna? Är det den mystiska Fienden eller Samfundet själva? Luftskeppen verkar vara ganska lika, eller för resten det var lugn. Ally Condie berättar inte hur luftskeppen ser ut, alls. Enda gången vi får reda på en gnutta om luftskeppen är när ett av dem är beskjutet under ifrån. Jag tror de luftskepp från Star Wars som ploppar in i mitt huvud som ersättnings skepp är för coola för den här serien. Så bra fantasi har inte Ally Condie. Jag tror inte hon ägnade många tankar åt ett fordon som ändå används ganska mycket i denna bok.

 
I mina tankar vill jag smita undan från denna handling. Mitt läsande har saktat ner bedrövligt mycket sedan jag mötte denna serie. Och det är mycket för att jag retar mig på den så mycket. Men de saker som jag minns bäst är kanjonen som de rantar runt i större delen av boken. Dåliga dikter som ska vara fullproppade med symbolik för Revolten som kanske finns, kanske har egen vilja. Och de tröttsamma triangeldraman som inte känns helt helhjärtade, då en av dem i triangeln bara förekom i runt 20 sidor i bokens första tredjedel denna gång. En nästan mytisk karaktär denna gång.
 

Nu hoppas jag att den tredje boken väger upp för min begynnande lässvacka och ger tillbaka läsglädjen och sedan blir det nog inga fler Ally Condie böcker för min del. Samfundet och samhället har så mycket potential, men den används ju inte.
 
/Ica
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: