ica

2017-04-23
12:44:00

Uppföljning på nagelvårsprojektet del 10

Oj, oj, nu har jag kommit upp i två siffrigt i detta projekt. Och vad ska jag säga? Det har varit en vecka där hörn på tummar och andra naglar flygit och det har flisats något. Att bada i klor är kanske inte det bästa heller för att bevara fuktigheten i nagelplattan, men nu kör vi. Efter två omgångar med ganska ljusa färger på naglarna, så är det nästan inga missfärgningar alls. Förra veckan visades nybadade naglar. Det inlägget hittar ni här. Denna gång har jag inte hunnit med mig själv riktigt. Så det blev en kort variant med nagelbandsborttagning och sedan lätt buffning och serumbehandling:
 
Vi börjar med vänstern. De flesta av fingrarna har klarat sig ganska bra, men tummen har jag fått fila ner då det sprack först i ena hörnet och sedan i det andra. För att fila bort sprickorna så försvann både längd och bredd. Så just nu är denna nagel mycket tunnare längst ut på kanterna, men och andra sidan så fastnar den inte i något. Det borde växa ut snart.
 
Jaha, höger handen då? I förra inlägget berättade jag om en spricka som gick tvärs över tumnageln. Sprickan var då strax innan för den gräns där nageln släpper i från fingret. När den väl släppte, så flisade tippen något bedrövligt. Det var som att dra bort tunna tunna plastfilmer. tillslut var det en mycket tunn och böjligt tipp som blev kvar, så jag fick fila bort nästan hela tippen. Mycket tråkigt och ömmande tumme i några dagar.
Förra veckan skulle jag tärna lite styrka och lasta på vikter på en stång. När jag sedan ska låsa fast dem, så råkade jag böja lilfingernageln. Den gick tack o lov inte av, men det fick bli styrka med stång utan vikter istället. Bara att anpassa övningarna efter det... det har flugit nagelbitar av både ringfingret och långfingret. pekfingret har jag sympatifilat, så det skulle bli lite symetri på handen i alla fall.
 
Som sagt så, hade jag inte tiden på min sida den här gången vad gällde att göra en ordentlig rutin eller hinna fota alla produkterna som jag brukar använda. Jag får helt enkelt återkomma till det.
 
Men ha en bra söndag!
 
/Ica
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: