ica

2017-04-11
12:10:00

Veckans soppa

Det är tisda och i alla fall där jag befinner mig så har vårvärmen byts ut till en råkyla med regn och snö i luften. Så denna soppa passade in perfekt. Det här är också en för mig helt ny matträtt och ny kategori av soppa.

 
Så vad är det här? Enligt receptet så skulle det vara Ramennudlar, så soppan hade fått namnet kycklingramen. Jag köpte ingredienser ur minne, så jag kom hem med glasnudlar istället, men det tyckte i alla fall jag gick bra. Första dagen jag åt, så hittade jag inte den sallad det var tänkt, så jag tog romansallad istället och när jag sedan fick tag i rätt sorts sallad, så tycker jag ändå att det var ett bra substitut. Romansalladen är lite söt, krispig och saftig. Sedan hittade jag rätt, och det var Pak Choi, som var ännu sötare, saftigare och krispigare.
 
Så övre bilden är med romansallad, undre bilden är med strimlad pak choi.
 

Men det var en superenkel och värmande soppa! Fräs sesmfrö, sambal oelek och vitlök i olja. Häll sedan på 1 liter kycklingbuljong. låt buljongen koka upp. I en separat kastrull tillagar du ramennudlar eller de nudlar som finns hemma. Strimla kyckling och lägg i soppan. Sänk värmen till ett sjudande. Under tiden kycklingen blir klar, så strimla pak choi eller annan sallad som du gillar och salladslök.

I serveringen, så skulle man lägga i pak choi, salladslök och nudlar och sedan hälla över kycklingsoppan. Gott, värmande och så otroligt enkelt. Tog max 20 minuter. mest för att jag var brydd om det Bara var så enkelt, eller hade jag missat något? Jag tänker att det här är ännu en perfekt bas att använda för det man har hemma. Strimla i lite paprika och champinjoner. Använd vegetariska alternativ istället för kycklingen. Purjo istället för salladslök. Med lite spiskummin och cayennepeppar blir det en "taco-feeling" över det hela. Kanske en dutt ingefära. Jag är ingen currytjej, så det vill jag inte ha. Men den här soppan har möjligheter!

En maträtt som är bra när man vill ha något lätt.

 

/Ica

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: