ica

2017-08-31
12:43:00

Lyssnar på just nu - Häxjakten

 

Då var det dags för bok nummer 2 i serien Sagan om Isfolket. Silje har inrättat sig i Isfolkets dal och kämpar på, fast det där med hushåll inte är hennes grej. Det där med att föda barn är inte heller hennes grej. Hon dör nästan på kuppen. Och så kom dagen som fattade beslutet åt dem. Skulle de stanna eller inte? De stannade inte, eftersom någon skvallrat om hur man hittade till Isfolkets dal och knektar invaderar och förstår. Silje och Tengel samlar snabbt ihop allt de kan bära med sig. Tar barnen och flyr.

 
Skadade och hungriga kommer de åter till den lilla stuga som Tengel bodde i. De återser gamla trakter och ser förändringarna. Det har inte blivit bättre. Silje tar en rövare och letar upp Dags mor. Som oväntat hjälper dem. Dags mor och farmor har fått ett nytt syfte i livet och väljer att flytta ut från Trondheim. De flyttar till en gård som ligger nära Oslo. Silje blir plötsligt husfru på en gård som ligger på ett större gods. Ett helt nytt liv startar i bekvämlighet. Där hon kan släppa det där med hushåll och börja måla. Barnen får en säkrare framtid och Tengel börjar vårda folk till höger och vänster. Men Sol, hon börjar långsamt spåra ur.
 
Ja, dessa böcker är en lättsam lyssning, men tja. Jag behöver inte säga så mycket mer än så.
 
/Ica
2017-08-30
08:30:22

Höstfärger på pågång

Även om just denna bild har några år på nacken, så ser jag att det har börjat. Vissa träd är redan på väg att byta färg från frönt till färgsprakande gult, rött och orange.
 
Jag vaknade till en ledig och solig morgon. Det vankas hårklippning och sedan styrkepass ikväll med skivstång och core. Så det blir lite övning, mn jag vill också hinna ut och gå i solen.
 
 
I min fantasi så vill jag även hinna laga mat. Blev plötsligt sugen på paj och det är väldigt tacksamt att hitta en portionspaj i frysen. Jag har kunnat ha en lång och härlig morgon med te och bloggande. Förbereda och tänka vad som ska komma i höst. I oktober/november blir det antagligen en ny månad med skräck och hittar jag tillräckligt med böcker, så blir dte kanske en julig december också. Vi får se helt enkelt.
 
Men nu ordentlig frukost!
 
/Ica
 
2017-08-28
12:01:39

Ny vecka!

Jag försöker peppa upp mig idag. Det är en lite seg måndag, men om allt går vägen så startar träningsveckan med zumba. Sedan blir det till att öva på det yoga och pilatespass jag ska ha tisdag och eventuellt torsdag. Jag ska även köra igenom mina styrkepass inför onsdag, så det blir fullt upp som vanligt. 

I helgen hade jag turen att kunna plocka jordgubbar. Det var de godaste jordgubbarna jag ätit på hela sommaren. Det förlängde sommaren åtminstone lite granna. 


Nu hoppas jag på en fin vecka utan minusgrader.

/Ica