ica

2017-12-31
12:23:28

Ica målar nyårsnaglar

Det är söndag och jag visar idag för ovanlighetens skull ett enda nagellack. Det var också vansinnigt krångligt att fota, då lampljus tar bort många av skiftningarna och så här års i medlepad så är det inget solljus att skryta med. De senaste dagarna har präglats av snöfall, så solen utomhus räcker inte heller till ens när den är uppe att visa alla nyanserna så det faktiskt går att fota, men utan att fräta bort dem till ett svartgrönt mörker.
Det här nagellacker har många ansikten, så det nästan ser ut som att man blandat flera lack, så på sätt och vis en nailart ändå tänker jag. Sedan att tisdbrist, surhet och lathet var den mest bidragande orsaken talar vi tyst om...
 
 
Okej, nu kör vi. Vad är det här fantastiska lacket för något? Jo, en eller två månader innan jul så har några underbara märken lanserat multichroma magnetiska nagellack! Jag fick direkt fantomägarsmärtor eller vad det kallas, så under Blackfriday helgen så klickades detta hem med blixtens hastighet. Sedan har det även kommit holografiska multichroma magnetiska nagellack, så nu är även två sånna på väg hem...
 
Dagens lack som ni får som ett bildtungt inlägg heter Believe och är från F.U.N Lacquer. Det var lite trixigt att få till effekterna som jag ville. Detta är också ganska skirt. Det behövs 3-4 lager för att täcka på egen hand, eller som jag gjorde. Målade ett lager med A-Englands svarta Camelot och sedan 1 fylligt lager av Believe.
 
Sedan med hjälp av en magnet så skapar man skiftningarna på nageln. Det som var kul med detta lack är att man har lite tid på sig för att skapa effekten. Ibland härdar lacket så pass fort att det är svårt att hinna göra ett mönster innan partiklarna i fastnar i lacket.
 
 
Jag behöver träna mer på att använda magneten som hör till, men det blir egentligen snyggt hur man än gör. Det jag gillar också är att skitningarna blir tydliga. På vissa bilder blir det som galaxynails som flyter runt på nageln, beroende på ljus och vilken vinkel som man håller händerna på. Sådant är ju jättekul!
 
 
Jag tror man kan ha roligt med dessa lack. På höger handen har jag testat att måla lite lager p ålager med olika riktningar på magnet mönstret och det blir också effektivt.
 
 
Puh! Det ar det hela. Nu är det för min del dags att göra i ordning för jobb. Äta lunch med mera för jobbkväll till sent ikväll.
Men ni andra får ha en trevlig nyårsafton!
 
/Ica
2017-12-30
12:09:00

Årets favoritmanikyrer

Det blir en lördagsspecial med både nagellack och några av årets bästa, snyggaste eller charmigaste nailarts som lagts ut. Själv börjar jag en sjudagars jobbvecka, så nu behövs all pepp som går att få!
Vi börjar med de enfärgade naglarna, eller enfärgade är de kanske inte, men det har i alla fall bara använts 1 nagellack.
 
Först ut är fantastiska Reboot från Bow polish. Detta rosatonade magnetlack som går att påverka med en magnet och skapa härliga mönster, som svepande vågor. I inlägget så visas ett gäng bilder på deta läckra lack!
 
Näst på tur har vi helt fantastiska Big Bang från Dance legend. Detta är så snyggt att jag stannar upp och tittar varje gång jag scrollar förbi det i bildarkivet. Inlägget om detta dösnygga lack blev bildtungt där varje liten skiftning får vara med. En utmaning att fota och så kul att bära!
 
Näst på tur blir en övergång till våra nailarts. Jag var helt övertygad om att jag lagt IsaDoras Papaya på blogen. Det har varit med flera gånger, men inte för sig själv? I alla fall hittade jag inget när jag kollade igenom bloggen inför detta inlägg. I detta inlägg så är Papaya någorlunda för sig själv. Detta oranga somriga lack, som också blev sommarens favorit och jag bar det flera gånger för sig själv utan andra effekter.
 
Då går vi all in på nailarts! Och det här är en nailart där jag verkligen gått all in också. Det är en av påskmanikyrerna och jag är så nöjd med denna. Även så här i efterhand. Det blev en hel hög med nagellack som gick åt för att skapa den och jag fick mycket uppmärksamhet för den. Jättekul!
 
Nästa mannikyr är också den från en högtid, den här gången Halloween. Jag blev mycket nöjd med den här också. Gradienten är snygg redan fårn början och sedan blev stämplingen bra. Kanske hade kunnat fylla i ögon och lampor lite bättre, men det bidrar till charmigheten! Det inlägget hittas här.
 
 
Sist men inte minst, ett experiment som jag blev sjukt nöjd med. Detta är nog en av de absolut bästa manikyrerna under hela året, och kanske som jag målat över huvudtaget! Jag älskar att titta på bilderna. Det blev väldigt snygga kort, allt blev bara så bra! Inlägget hittas här där det bjuds på fler bilder!
 
Nu får vi se vad som inspirerar till nästa år. Jag har utvecklats mycket i mina nailarts. Där jag lärt mig fler tekniker och har massor av inspirationsbilder av nailarts som jag vill göra. Idéerna tar inte slut i första taget!
 
/Ica
2017-12-29
13:18:54

Här sitter jag o surar

Ja, i alla fall mer eller mindre. Det är min sista lediga dag, denna snöiga fredag där snön fortfarande vräker ner utomhus. Jag är fortfarande snuvig och hostig och har inte alls den där energin som jag hade hoppats att jag skulle samla ihop. Jag vill springa, jag vill träna på mina program och yoga. Men jag orkar inte.
Jag vill fixa en snygg nyårsmanikyr, men orkar inte bry mig. Jag vill läsa den bok som jag längtat efter, men de första sidorna var förvirrande och väldigt kvinnofönedrande så jag tappade liksom lusten för det med.
 
Det enda jag vill är att ligga på soffan och äta choklad. Jag minns inte när jag någonsin känt så. Jag gillar ju inte ens choklad särskilt mycket. Om jag sätter mig själv lite åt sidan och tittar på vad jag håller på med, så förstår jag att det är förkylningssurhet blandat med vinterdepp på grund av lite ljus. Jag vet att jag blir så sjukt omotiverad på precis allt. Sedan så bidrar det en hel del när man vaknar av hostattacker mitt i natten, ibland flera gånger.
 
Nu försöker jag peppa upp mig. Jag behöver samla kraft för att gräva fram bilen, igen. Sedan ska det lagas lite mat. Innan jul åt jag ur mitt matlådeförråd. Och nu har jag en lite tuffare jobbvecka som början på nya året. Och då vet jag att de där matlåderna är mer än guldvärt.
 
Nä, nu ska jag försöka rycka upp mig. Jag experimenterar med ett duochromt magnetiskt nagellack just nu. Jag kan inte låta bli att tycka att det är ganska fräckt även genom denna surhetsslöja.
 
Ha en fin fredag och gott nytt år!
 
/Ica