ica

2017-01-31
11:39:00

Matblogg som bloggar om mat? Tips sökes!

Nu är jag ute på bloggjakt igen. Jag är ute och letar bloggar som lagar mat som man faktiskt kan tänka sig att laga. Och även om jag förstår att en matbloggare ibland spyr på sin egen mat och lägger upp enstaka inlägg om annat, så ska det där annat endast vara kring max 10-20% av innehållet. Även om man kan rensa inlägg med hjälpav tjänster som Bloglovin, så är det tröttsamt.
 
Så nu behöver jag inspiration.
 
Min favoritblogg är Kryddburken. Där bloggas det om mat. I princip alltid. Det är en skönt avslappnad stämning och ofta goda recept.
 
Om man plockar bort allt godis och bakverk så är Jennys Matblogg ofta helt okej. Ibland är det lite väl krämigt allting som hon lägger upp, men det är också bra vardagsmat. Här får man sålla bort både familjeliv/semestrar och godis/bakinlägg.
Vad ska jag säga om Matplatsen? För mig är det en blogg som mindre handlar om mat och mer har allt möjligt annat i. Jag läser nästan bara hennes Veckomatsedelinlägg som jag nu börjar tröttna på också.
Julias Pyssligheter har ibland intressanta och mer ovanliga tips. Den mat jag provat på från den här bloggen har varit god. Hon uppdaterar någon gång i veckan eller så.
 
Men jag vill ha fler alternativ till dessa. Mer vardagsmat, mer asiatisk mat kanske? Vet ni någon? Tipsa, så kollar jag in det sedan!
 
/Ica
2017-01-30
12:00:00

Hej måndag!

Nu är året verkligen igång. Jag har läst ut mina första böcker, kommit över den värsta snuvan på flera år och kommit igång med träningen igen! Jag börjar redan känna vissa förbättringar i de pass jag hunnit med och ikväll är det dags igen. Jag gillar att börja veckan med härlig zumba, där både kondition och koordination utmanas rejält. Både när det gäller att ta in nya steg och komma ihåg gamla. En timme av glad musik och roliga rörelser. 

Sedan är det ljuset. Nu har ljuset börjat komma tillbaka. Nu kommer denna färgprakt vid tre-fyra tiden. Det känns i hela kroppen att ljuset är påväg. Det börjar spritta i benen och huvudet klarnar liksom till. Kommer ur en vinterdvala som man inte ens var medveten om.


Detta kan bli en riktigt bra träningsvecka. Nu kör vi!

/Ica

2017-01-28
09:56:28

Lördagspuls

Jag har tidigare tänkt etablera en träningsvana att träna på fredagar. I och med förkylningen, så får jag börja om med det projektet. Som FortGjort inspiratör, så kommer jag att ha pass på lördagar. Så nu kör vi!

Dags för 25 minintervall och 25 min pilates! 


Ha en bra lördag!

/Ica