ica

2017-07-13
12:51:00

Läser just nu - Sista natten på Chateau Marmont

Första boken i år som är utläst och som jag äger. Det fattas bara att jag läser en svensk författare också så har jag fyllt nästan alla mina kvoter för i år. Jag har lyssnat på 5 böcker på engelska, så den kvoten ser jag lite som halvfylld ändå.

 
Men boken då. Jag äger den. Jag kan absolut tänka mig att ge bort den. Brooke bor med sin singer-songwriter karl. Gift är det. Hon har dubbla jobb och håller på att bli färdig dietist. Han, Julian är arbetslös, men jobbar med sin musik. Han spelar på diverse småpubar för små slantar och väntar på det stora ögonblicket. Brooke håller på att jobba ihjäl sig, men trivs med båda sina jobb. Hon är omtyckt och gör bra ifrån sig.

Julian blir upptäckt, han blir uppsjåsad och lyfter som en ballong. Ganska odräglig med en sliskig och otrevlig manager. Brooke måste börja ta ledigt för att hänga med på tillställningar och fester, medan Julian nästan tycker hon är besvärlig, när hon inte kan vara med jämt. När hon, hör o häpna – vill prioritera sitt eget jobb. Jag blir irriterad på den här boken. Det är de där otrevliga svärföräldrarna. Pappas nya fru som är ett slags mähä, den vänliga och typ förstående mamman, som inte kan laga mat. Där har jag läst roligare beskrivningar från Marian Keyes. Och såklart, så har Brooke den snygga och förmögna tjejkompisen som gör lite som hon vill, medan Brooke själv känner sig knubbig och ful, men blir en vacker svan när det så krävs. Äsch, jag kanske bara läste den här boken lite för länge. Den har legat som pågående i över ett år i min Good reads  lista och nu ville jag bara bli av med den.

Saken är den, att ibland är sådana här böcker så där mysiga, men inte den här. Hon, Brooke är inte överdrivet puckad, men ältar ganska mycket. Man hade nog kunnat korta ner den till i alla fall 400- 380 sidor, istället för sina 429. Bort med lite dravel och jox som inte ger så mycket.

/Ica

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: