ica

2017-06-22
12:32:00

Lyssnar på just nu - Trollbunden

 
Årets lyssnar projekt, typ. En arbetskollega pratade om att hon börjat lyssna på dessa böcker, eftersom det är så många som läst dem - förut. Nu är det lite av en bortglömd serie med dålig litteratur stämpel. Precis som min kollega, så har jag också hört det pratas om den här serien och blivit nyfiken. Det är ju lite av en kultserie. Men jag har inte kommit mig för att läsa den. Det finns så mycket spännande att läsa!
Men nu slog det mig, jag kan ju också lyssna på Isfolket, jag behöver inte läsa...
 
 
Trollbunden är bok 1 i en serie som jag inte har kollat hur många böcker det finns. Jag tänker att jag lyssnar tills jag ledsnar.
 
Jag tänker att det är kul med en bok som utspelar sig utan för Trondheim. Det är en stad som inte ligger så långt bort och när jag var där för ett par somrar sedan, så fanns det många gulliga gator och hus sedan gammalt. Nidarosdomen är en mäktig kyrka och katedral dom skulle kunna inspirera till diverse fantasy- och historiska romaner. 
 
Isfolket då? Silja, heter hon så? Jag tappar namn fort. Vi möter henne i ett pesthärjat Trondheim. Jag får inte riktigt koll på om det är vårvinter eller höst som övergår i vinter, men kallt är det och snö ligger på backen. 
Hon möter en flicka som gråter över sin döda mor. När hon för ut flickan ur staden dras de mot ett barnskrik. Silja tror det är en myling, medan flickan hon drar på vill dit till varje pris. Det är ingen myling, utan ett nyfött spädbarn som lämnats ute att dö. 
 
Vissa av beskrivningarna känns väl genomtänkta, medan det inland blir lite förmycket. Men det är en fängslande historia att slölyssna på. Och det passar perfekt vid städning och matlagning. 
 
Snart ska jag börja på bok 2 och hoppas detta håller i sig.
 
/ica
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: