ica

2017-03-31
13:29:15

Äntligen fredag!

Det är äntligen fredag och jag har landat i Vemdalen! Jag och ett gäng jobbarkollegor har hyrt en riktigt fin stuga där vi kommer spendera hela helgen. 

Idag lyser solen och jag hoppas det fortsätter så!

Jag får se hur mycket skidåkning det blir. Idag vill jag helst bara sitta i solen. 


Ha en bra helg!

/Ica

2017-03-30
12:44:00

Läser just nu - Matchad

Jag vet inte om jag gillar den här boken. Det kan vara själva samhället som målas upp som gör det, det kan vara huvudpersonerna. Jag vet inte. Men på något sätt blir jag ändå glad att jag kan skriva själv på dator och med penna. Till och med ganska läsligt. Jag kan sjunga, jag kan både skriva ner tankar och påhittade historier. Den här boken fick mig att se allt vad jag själv kan. Jag kan hitta på egna danssteg, jag kan laga min egen mat och välja när, var och hur jag ska äta.

Ibland är vardagen lite jobbig. Att alltid behöva besluta vad man ska äta. Alltid veta att man hade kunnat gå ut och gå, men att man somnade på soffan istället.

 
Cassia i boken har en begränsad frihet. De får maten serverad i hemmet, på skolan eller vid eventuell utegångskväll. En måltid som är exakt beräknad till deras egna individuella behov. Allting bevakas, förs data på och räknas på. Cassias dag är styrd. Hon har vissa skoltimmar, vissa arbetstimmar och så ett par fritimmar där de ”kan hitta på vad de vill.” Eller i alla fall välja på några alternativ. Vid 17 års ålder så blir de matchad med sina blivande livspartner. Bland annat gener jämförs och tillslut hittas en perfekt match. Det här är en av de större händelserna i hennes liv. Ett avgörande ögonblick. Hon blir matchad med sin bästa kompis Xander. Nu får de helt plötsligt röra vid varandra. När Cassia kommer hem, så visas också en till matchning. Ky, det sätter myror i huvudet på henne. Varför kom han med i hennes chip med information om Xander? Är Ky hennes riktiga match? Hon kan inte släppa Ky och på något vis kommer det sig att de börjar umgås mer än förut. Hon börjar lära känna honom på ett sätt hon inte känner någon annan. Inte ens Xander. Under tiden börjar ovanliga händelser dyka upp. Sprickor i den annars så perfekta bilden av Samfundet som tar hand om alla sina medborgare, vars funktionärer stryker runt och observerar.
 

Och jag vet inte. Jag gillar inte samhället, men det är inte tanken heller. Jag är inte så förtjust i Cassias familj, det ska jag nog gilla är det tänkt. Jag tänker att Ky verkar vara en smart kille, medan Xander förekommer så lite, så han försvinner, fast han borde bli ganska viktig ändå och vilja ta upp Cassias tid mer, de är ju matchade. Får ingen riktig bild av honom. Jag funderade också flera gånger när något verkligen skulle börja hända. I denna värld är det så otänkbart att bryta en regel, att man helt enkelt inte gör det. Fast genom förstoringsglaset så syns en hel del överträdelser där de närstående håller varandra om ryggen. Det är kanske intressant att läsa de två andra böckerna ändå.

/Ica

2017-03-29
12:59:00

Ica målar Street Magic

Nu kan det vara så att jag visat detta lack en gång förut, för jag hade tydligen en dublett av detta. men lacket har en så fantastisk grönfärg, så det struntar jag i.
 
 
Det här är ett äkta layeringslack. Det ser ut som grön dimma för sig själv. Kankse borde man göra en omvänd pond av detta. Silvrig eller inget underlag alls. Och så lägga lager av Street magic och ett svart mönster? Måste testas!
Nåja, Street magic kommer ifrån Indie märket Girly bits. Det mer eller mindre ska läggas över svart, det till och med beskrivs när man köper lacket. Så jag använde A-England - Camelot. När man målar ett lager av Street magic så anas den där läckra grönheten. Då väcks en sorts upphetsad eufori om vad händer när man målar ett lager till, samtidigt som det är snyggt med bara ett lager. På bilderna har jag två eller tre tunna lager.
 
I solljus och blixt så väcks den där glöden från guldigt grön till nästan en mossig grön. När solen går i moln, så vilar den där glöden och istället kommer en nästan blåaktig skogsgrön fram.
 
Hade jag bara sett flaskbilden på Street magic, så hade jag kanske inte vågat köpa det. Nu är många webbshoppar så kluriga att de äntligen listat ut att bra samplebilder från till exempel bloggar säljer ett lack mycket mer, för då ser man hur det verkligen ser ut...
 
/Ica