ica

2017-03-26
11:48:00

Ica målar Pingviner

Minns ni snöflingorna från förra veckan? Även om det var tjusigt, så tröttnade jag lite på dem. Jag hittade en nailart med pingviner och tänkte att de borde jag klara av att måla själv. Så då gjorde jag det. Det är sommar tid från och med idag, så det kändes som sista helgen att lägga upp en sådan här nailart.
 
Grunden var alltså de två ljusblåa lacken 310 och 4047. Sedan snöflingorna med OPI - Silver canvas. På detta är det handmålade pingviner. Då har jag använt A-England - Camelot för själva kropparna. OPI - Alpine snow är använt till magen och ögonen. Och slutligen Depend - 5037 till näbbarna. Tyvärr var jag lite snabb med överlacket, så en av näbbarna blev utdragen.
 
Jag är helt förälskad i uttrycket hos dessa pinviner. De fick alla sin egna personlighet och allt siter i ögonen. Pekfingrets pingvin till höger är helt underbar.
 
 
Och här är hela högen av lack. Överlacken är oftast inte med på mina bilder. Men detta var första gången på länge som jag frångick mitt vanliga Seche Vite och testade deras gelliknande Seche Vive istället. Detta ska målas på när manikyren är torr. Därav den sneda näbben på en av fåglarna. Seche Vite ger en härdad högblank yta. Det gör att hela manikyren torkar ganska fort. Men med Seche Vive, så ska det alltså redan ha torkat. Och vid denna typ av nailart, så hinner det torka, även om det blir bitvis flera lager, förutom ivrigheten när näbbarna äntligen var klar. Seche Vive torkar riktigt fort och gav en ännu lite mer högblank yta. det positiva var också att det blev ingen krympning under torkningen. Seche Vite kan ibland få nagellacket att dra ihop sig och Skapa vita tippar på en gång.
 
/Ica
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: