ica

2017-05-27
12:04:00

Ett favorit foto på en lördag

Dessa blommor är så fina! Blåsippan, du fina blomma som tokiga politiker försöker använda till sina idéer. Du är först och främst en skir blå eller blålila blomma som kommer om våren. Ingen åsikt i världen ska rubba det. En blomma som ger sken av att himlen lagt sig en stund på marken.

Ljust färgen tycker jag är fängslande. Det är inte jättemånga vilda blommor som har den här färgen. Den sticker ut, minst sagt när den växen i en tid på våren då det varken finns gräs eller löv ännu. Åtminstonne inte i mina trakter. När kortet togs så var naturen fortfarande på ett slags standby. När så regn och solvärme kom, så exploderade gräsmattor och lövträd och tillvaron har blivit härligt grön.

Förutom de tunna stjälkarna, med tunna kronblad, så är ju de vita, kallas de pestiller? så lysande mot blombladens blålila färg.
Det här kortte togs under en promenad för ett par veckor sedan när jag gick en sväng i skogen. Det växte mängder med blåsippor och det kliade i fingrarna att i alla fall plockan två eller tre, men jag nöjde mig med att fota dem. Det håller längre än blommor i en vas.
 
/Ica
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: