ica

2017-05-25
12:33:00

Lyssnar på just nu - Fjärilarnas stad

 
Ja, efter att jag lyssnat klart p Liftarens guide till galaxen på Storytel, så började jag lyssna på saker som jag inte läst innan. Jag har lyssnat på Fjärilarnas stad av Ingrid Remvall. Intrycket blir lite lättare och mer difust när jag lyssnar på en bok, jämfört om jag läser den. Så saker börjar redan flyta ihop. Men, Vega är huvudpersonens namn. Hon är en människa, en myra och bor utanför stadsmuren. myrorna är arbetare och gör alla tunga arbetsuppgifter. En gång myra, alltid myra. Det är svårt att klättra i klasserna. Det är svårt att att bli en fjäril, att tillåtas att bo innanför stadsmurarna. Som fjäril har man tillgång till avancerad teknologi som en myra bara kan drömma om.
 
Vega har en kompis och tillsammans med henne tar de sig in i staden olagligt för att dansa på klubb och se på fjärilarna. På en av klubbarna får Vega syn på en kille, Fenix, som är snygg, naturligtvis är han det, han är en fjäril. Han omges av hovet, ett gäng robotar som har avancerad AI och är vackrare än någon människa och en hjärna som en stordator.
Vega får plötsligt ta del av en annan värld som hon annars bara får se på streamingtjänster. Men, påväg hem får hon också se stadens baksida när ett gäng aktivister beskjuter hennes bil och hon blir kidnappad av personer i svart med silverhjälmar. Det är början på en ny farlig bana. Att få träffa Fenix, att balansera med familjen och ta reda på vad Fenix farbror håller på med. Han är inte bara presidentkandidat, utan verkar hålla på med något skumt i skymundan.
 
Tja, boken var rätt okej.
 
/Ica
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: