ica

2017-05-13
23:45:53

Men vilken final!

Jag tror det är en ovanligt hög kvalitet på årets Eurovision song contest! Men, jag kan inte låta bli att lägga märke till att de flesta har ganska normala och vanliga kläder i år. Det skulle väl vara Spanien då med sina hawaiiskjortor då som de kombinerade med en gungande buss:

Förutom de dansande svanarna och hästhuvudet, så kom Italien med ett färgsprakande nummer med en apa på scen, och mitt i allt blir det liksom - ja varför inte? Apan dansar bättre än vissa andra dansare gör i de andra numren.

Sedan är det ju det där med namn. Vissa namn låter ju döcoola i alla länder. Sedan kommer rockiga O. Torvald från värdlandet Ukraina och äntrar scenen med ett jättestort huvud. Den effekten gick mig helt förbi. Det jag tänker på är dansband som Thorleifs eller Sven-Ingvars. Eller någons morfar i valfritt  landskap som Jämtland, Småland eller Skåne.

Tack o lov hamnade det mesta av mellanaktsbudgeten till finalen. Det bandet hade gärna fått tävla istället. Med lite Star wars inspirerade kläder och allt!

Och kanske blev det här min favorit ikväll ändå. Moldaviens bidrag med Sunstroke Project. Deras dans är av äkta Eurovision-klass! Dessa flaxande armar!

Grannländerna då? Danmarks bidrag växer för varje lyssning. Norge har också ett intressant bidrag som kräver ett par lyssningar. Men såklart håller jag en extra tumme för dessa. Genomsnyggt uppträdande med hög kvalitet:

Nu är det snart dags för maratonröstningen och hag ska försöka hålla mig vaken genom hela. Det är ett öppet startfält och flera bidrag tävlar om första platsen.

Jag har äntligen hittat en bok som dragit upp min läslust igen. Diabolic ska hålla mig vaken. Och vem vet? Ibland bjuder röstpresentatörerna på de roligaste kläderna. 

Ha en fin kväll!

/Ica 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: