ica

2017-05-11
23:23:43

Semifinal 2 och klädchock!

Ja jäklar, semifinal 2 av Eurovision Song Contest är snart slut och jag har fått bevittnat den hemskaste inledningen på en final någonsin. Öppningsnumret för programmet var inte finstämt, lät inte bra och var mer än rörigt. Men bakgrunden var fin.

Sedan började tack o lov tävlingen och jag kunde snabbt konstatera att det var en högre kvalitet överlag på kvällens bidrag. Sverige hade kunnat få problem om vi hamnade i denna semi.


Österrike började tävlingen med ett scenlandskap som fick mig att tänka på godnattsagor och John blund med månen på scen. Låten är inte så dum heller.

Rumänien hade en av kvällens mer udda scenrekvisita med kanoner både i bakgrund och på scen? Lite opassande kanske? Att låten är tokhlsd och joddlande... den lämnar publiken i en förvirrad och uppskruvad sinnesstämning.

Så till chocken! Kroatiens bidrag som sjungs av Jacques Houdek har en jacka på sig som är väldigt lik min egen! Att han med denna jacka sjunger duett med sig själv? Nja, konstigt är väl det ordet som kommer över mig.

Nu kanske jag minns fel land... Men Schweiz kom med en äkta Eurovisionklänning med långt släp. Det har varit få extrema kreationer som kan mäta dig med denna:

Avslutningsvis så kom Vitryssland med ett ho hey bidrag så det går att sjunga med fast de sjunger på hemspråket. Deras rekvisita får mig att tänka på steam punk och förra årets julkalender på SVT.

Norge hade ett väldigt modernt nummer, medan Danmark körde på blond tjej med röd klänning - båda bidragen kom vidare. Även Israel, Bulgarien och Ungern hade bidrag som höll god kvalité på sång och framträdande.

Nu ser jag fram emot fredag, Eurovisionfinal och ledig helg! 


/Ica

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: