ica

2017-11-30
09:10:07

Sovit igenom veckan?

Idag har jag känslan: är det redan torsdag? Det var segaste starten någonsin den här veckan. Jag gick igenom måndag och tisdag i ett sorts zombiemode. Gjorde allt jag skulle, men knappast mer. Dagarna var evighetslånga. Gårdagen blev lite bättre. Då tillät jag mig också att vila och bara pyssla med naglarna på kvällen. Underbart skönt. 
(null)

Idag vaknade jag till en vit värld. Ren fluffig snö täckte vägar, bilar och träd. Det var mysigt tills en själv skulle ut och gå på den oplogade trottoaren. 

Idag är en ledig dag, så jag satte mig halvsovandes på tåget till Östersund. Idag ska jag leta springskor för vintern.  Sedan ska jag fortsätta hålla mig vaken och hålla i yoga och pilates ikväll. Jag tror det blir en skön avslutning på dagen. Jag lade in två sekvenser som utgick från krigaren i yoga. Och de togs emot väl. Jag gillar när både styrka och balans mixas ihop. Att de stora starka ben musklerna ska jobba med millimeterprecision. En långsam och graciös dans.

/Ica
2017-11-29
12:04:00

Ica målar Aurora

Det är sista onsdagen i November och min holomånad börjar dra sig mot sitt slut. Jag har en drös holografiska lack kvar, så det kommer fler inlägg längrefram, garanterat! Idag bjuder jag på ett av mina abosluta favorit hololack. Detta är outstanding både i färg och sprakande. Jag ger er Zoya och lacket Aurora!
 
 
Aurora är ett hololack med scatteredholo, det är alltså inga linjära regnbågar, utan bara ett himla snyggt sprakande! konsistensen drar åt jelly och är trevlig att måla med. Det krävs runt 3 lager, men det är o andra sidan standard för de flesta lack på mina naglar.
 
Det här lacket ger inte heller upp. Utan sol och blixt så är färgen fortfarande djup och fin.Ibland kan det få det lite dammiga intrycket som bilden nedan. men det är mycket sällan.
 
/Ica
2017-11-28
12:26:00

Veckanssoppa

Ja, nu är jag djupt nere bland elefanter och giraffer, varför inte soppa i en elefantkopp? Älskar de här kopparna! Goa att dricka te ur eller äta soppa till exempel.

Idag bjuder jag på morotssoppa med chili. Det är en lite lättare soppa, men som beroende på mod, kan bli en svettig historia.

 
Det roliga är att det är en väldigt enkel soppa att göra också. 1 kilomorötter finfördelas, riv/skiva -ha sönder dem. Hacka vitlök och lök och så mycket chili du vill ha som fräses ihop, en kvist timjan tolkar jag som mycket timjan. Såklart salt o peppar. Detta kokas ihop med grönsaksbuljong. Mixa och tillsätt någon deciliter grädde. Så gott! Soppan nästan kräver en godsmörgås till. Den här gången blev det knäckemackor. En bra soppa i vinterkylan!
 
/Ica