ica

2017-11-19
12:54:00

Ica målar funkyfrench

Nja, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla dagens nailart egentligen. Jag bar det för att förlänga livstiden på fina Ozotic. Velade om jag skulle målla p åmed en ljusare färg eller en mörkare, det blev en mörkare.
 
 
Grunden är Ozotic -513. Just mina Ozotic lack var några av de första nagellack jag köpte. De var superhäftiga i min lilla sampling och fick raskt sällskap av fler märken. Det är lite att lägga ribban på hög nivå, när man börjar med Ozotic. Men jag är glad att jag har dem. För nu tror jag märket är nedlagt. Detta kommer från australien och är en sanslöst snygg lila holo med regnbågar som aldrig ger upp. Finns det en strimma ljus, så är regnbågarna där. Sådetså.
 
Nog om ozotic, efter några dagar och ett par träningspass, så mölade jag över skavet med China Glaze - Rendezvous with you. Jag tränade på att måla droppande/rinnande färg och upptäckte snabbt att det inte var min starkaste teknik. Det fick sitta på ett tag i alla fall. Rendezvous with you är ett mörkare lila lack med skimmer. Dösnyggt det också.
 
/Ica
 
2017-11-19
12:00:00

Uppföljning på nagelvårsprojektet del 17

Hej igen, det är dags för en uppföljning igen. Det är lite skamfilade händer som visas upp idag. Nagellacket som suttit innan nagelbadet var väldigt pigmenterat, så dte var svårt att få bort allt. Avskyr när hud och naglar blir missfärgade, men det är inte så mycket att göra åt. Den här månaden har jag inte hunnit ta hand om naglarna lika mycket som jag brukar. Jag har också tränat mer än vanligt, med skvstång bland annat, såd et har brytits lite bitar med mera.
Så förra månadens naglar som ni hittar här var bättre faktiskt.
 
Vi börjar med högerhanden. Det har börjat flisa sig längst ut på långfinger, ringfinger och pekfingret. Så en noggran buffning krävdes för att få dem att se någorlunda bra ut. Ena hörnet på lillfingret rök kort efter att kortet togs. men annars är högerhanden faktiskt rätt okej.
 
Nu till det som gör mig smått nervös. i en första anblick så är det inget större fel på vänsterhanden. Naglarna är utväxkta och fina, jag har fått fila varsamt för att korta av dem utan att nagel liksom knölar ihops sig. Väldigt märklig och lite obehaglig känsla.
Nu syns det inte jätteväl. men titta på tummen och stället där nageln släpper från huden. Det är en konstig linje därprecis innan nageln faktist släpper. Det är en spricka som går rakt över hela tumnageln. Jag vet inte när jag drog på mig den. Det borde ha gjort ont. troligen blev det under ett skivstångspass, men upptäcktes när jag skulle lacka om. Jag misstänker att det är likabra att fila av hela tummen när sprickan vuxit ut från huden. För jag vill då verkligen inte riskera att den där går av och kanske river med sig något mer.
 
förutom deta missöde är jag nöjd med alla mina händer. Långfingret på högerhanden förvånar mig varje vecka när den splitras allt mindre.
 
Ha det fint!
 
/Ica
2017-11-15
12:27:00

Ica målar Seasonal Lattes

Idag är det Indiemärket Smitten Polish som ståtar med Seasonal Lattes. Det här är ett härligt varmbrunt holografiskt lack som har tydliga regnbågar. Just den här bruntonen gick ihop väldigt fin med min egen hudton.
 
 
Seasonal Lattes är något skirt. Det behövs runt 3 lager för en snygg täckning. Nagellacket har också en tendens att rinna ner i nagelbanden. Men annars är det et trevligt nagellack med bra hållbarhet.
 
Det som är kul med detta lack är att regnbågarna försöker titta fram oavsett ljus. Det är ett djup som finns hela tiden. Jag gillar alla skepnader hos det här lacket. Att det har en lite ljusare brun, men sedan djupnar i vissa ljus.
 
Jag vet inte om det går att få tag i det här märket längre. Det här lacket har jag haft i ett par år nu.
 
/Ica