ica

2017-10-31
12:26:53

The matlåda

Redan tisdag och sista oktober idag! Imorgon är det november och som en sorts försmak på det som komma skall, så har det snöat hela förmiddagen. 

Idag är också en sådan dag där jag är extra nöjd med min matlåda. Jag brukar planera det mesta av maten i förväg, men den här veckan hann jag inte det. Så igår blev det ren improvisation.
(null)
I denna "släng ihop"-låda så är det kokt  broccoli, tortellini, stekta champinjoner och halloumi och tomater stekt med vitpeppar och vitlökspulver. Ingen sås behövdes, utan det var gott som det är. 
Tortellinin var fylld med mozzarella, kyckling och bacon. 
Resultatet blev en fräsch lunch med en god saltig eftersmak. Lite tisdagslyx som går att variera i oändlighet.

/Ica
2017-10-29
12:24:00

Ica målar Halloweeninspirerat bubbly gradient

Jag får se om det blir några fler manikyrer med det här temat. Men idag bjuder jag på en full manikyr där Layla -Black forest får vara huvudpersonen.
 
Grunden är en gradient i gult, orange och svart där effekt lacket sedan målats över.
 
Jag är inte särkilt nöjd med själva gradienten, så jag är glad att jag redan på förhand bestämt mig för att måla över den. Kanske får basen ett eget inlägg längre fram, vi får se. Men vad är det då? Jo, Ciaté Big yellow Taxi, Isadora - Papaya och A-England - Camelot. Jag valde att använda små svampar att skapa gradienten med. Men jag skulle tro att det hade gått bättre med en stor svamp den här gången. Något att komma ihåg till nästa gång.
 
När gradienten torkat, så målade jag ett lager med genomskinligt underlack bara för att jämna till ytan och sedan ett tunt lager av Laylas Black Forest som är ett bubblylack. När man målar på det, så spricker det upp och skapar runda hål där underlaget kommer fram igen. Jag är nöjd med resultatet, men detta var ingen manikyr jag bar särskilt länge.
 
/Ica
2017-10-27
12:00:31

På kurs i Hallstaberget

Det är dag två på en facklig kurs om femenism med LO och SEKO. Jag har inte satt mig in i ämnet något djupare, än det som känns absolut mest självklart. Så när jag fick chansen att gå kursen, så gjorde jag självklart det. Med #metoo snurrandes de senaste veckorna, så blev denna kurs än mer aktuell. Och såklart är inget svart eller vitt, men jag håller helt klart på vissa värderingar än andra.  Det här blir inget av mina vanliga inlägg. (null)
Sedan var det också en skön bonus att spa-avdelningen ingick. Min favorit är helt klart bubbelpoolen och ångbastun. Att få andas ordentligt med härlig ånga som rensar upp och klarar upp hela huvudet. Tankarna börjar helt klart snurra och minnas.

Jag funderade förut om jag skulle skriva något alls med #metoo, men precis som de flesta, eller alla andra tjejer så får jag svara ja på den frågan. Såklart. Det är killen som fick en knytnäve, minns inte var, efter att ha tafsat i krogkön. Det är nedsättande kommentarer i jobbet och nedlåtande attityd när jag velat få hjälp i teknikbutiker bland annat. Eller det klassiska på dansgolvet: killen som kommer från ingenstans och hänger sig som en ryggsäck bakom en för att gnugga sitt kön mot ens rumpan mitt under dansen helt oombedd utan någon somhelst inbjudan? Det är oönskade blickar och killar som helt enkelt inte kan svenska och innebörden av ordet NEJ! Jag Vill Inte! Trots att de är födda i Sverige och talar språket flytande i vanliga fall. 

Jag har tänkt på det här ända sedan kampanjen tog fart. Tänker och minns hur äldre klasskamrater till min storebror slängde sten på mig på låg- mellanstadiet när han inte var där. Samma killar som var som änglar när de hälsade på min bror. När detta var slut, tog istället annat vid. Ibland mer subtilt, ibland helt öppet. Jag minns den tioåriga Ica som lekte på baksidan av skolan för att slippa undan. Jag minns den 16 åriga Ica som osäker undrade om det ena eller det andra verkligen var normalt. Är det konstigt att en blir misstänksam?
Och lika självklart, har det varit fina ögonblick. Men de kan snabbt grumlas. 

Men denna ångbastu rensade också de upprörda känslorna. Så jag var tvungen att ta en bild på den, då det blev min särskilda plats dit ingen annan ville in. Att få andas, sjunga ut och slappna av. Har ni märkt att det är ganska mysigt att sjunga i en bastu?
(null)

Det är fredag, det är ledig helg och jag tänker ta vara på den. Ha det fint!

/Ica