ica

2018-01-31
12:23:00

Ica målar Space nebula

Det är sista januari och onsdag. Och eftersom det från och med i morgon är februari, så tänkte jag för andra året göra en tveksam och skev februari. Där det inte är favoriterna som kommer fram, utan det där ... andra.
 
Men först en glittrig historia från Different dimension! Det här är en jellyliknande lack med hologlitter. Bara att det heter Space Nebula fick mig att fastna för lacket.
 
Space nebula är i en lila som är lite för kall för mig, men det hindrar inte från att det är ett snyggt nagellack. Glittret är tätt packat och på 3 lager ungefär blir det en fin täckning.
 
Det är kanske inte en favorit, men något jag absolut kan använda fler gånger som hel manikyr eller del i nailart.
 
 
/Ica
2018-01-30
12:34:00

Veckanssoppa

Jag hamnade i en liten hälsogrupp på mitt jobb, där vi ska försöka inspirera till lite mer hälsosam livsstil. Där tänkte vi jobba mycket med miniutmaningar. Så nu tänker jag utmana mig själv till att använda lite mer recept igen.
Så voila! Jag har kokat tomatsoppa! Försök 1 lyckat. Sedan blir dte väl spenatsoppa igen 50 gånger till nästa gång. Men ändå.
 
(null)
Det här är en soppa som ska kokas på hela tomater. Sedan mixas. För en gångs skull så kokade jag inte bort vattnet heller, så nu blev soppan som den är menad att vara. Flytande.
Något jag brukar ha är bambuskott och jag tror det skulle vara kul med minimajs i mindre bitar. Men jag var liksom förhungrig för att komma på några sådana roliga ingredienser. men gott blev det. Morötter och potatis matartill soppan. Sedan ska det vara pasta i, men det struntade jag i. Krydda på med peppar, cayennepeppar och buljong. Lite soja och när allt är mixat och klart. I med creme fraiche och oregano.
 
Osammanhängande beskrivning, men gott ändå.
 
/Ica
2018-01-29
12:05:20

Hej måndag!

Det är tydligen måndag igen och mina ben är lite möra efter både skidåkning och spinning i helgen. 
Några ord om min lördag: Ica i ett nötskal. Jag är inte jätteförtjust i min bil. Men nu finkade den och den startade fint. Solen sken fint och det blåste knappt alls.
Jag packade därför bilen med skidor, pjäxor. Påse med reservsteumpor och värmekläder. Jag ville inte bli varmkall i skidjackan innan det var dags att spänna på sig skidorna, så jag gick runt i min tjockaste dunjacka. Åker iväg mot Östavall. Inser halvvägs dit att min skidjacka blev kvar hemma... fortsätter ändå, hur illa kan det vara att åka skidor i jacka gjord för 20-30 grader kallt en dag när det är minus 3? Kom fram inser att det är flera bilar där. Råkar liksom åka förbi och åka hem igen. 4mil i onödan skulle msn kunna säga.
(null)
Väl tillbaka till Ånge så tog jag skidjackan och drog till ett annat skidspår mot Bräcke. Sagt och gjort. Väl på plats fick jag ett eget milslångt spår för mig själv. Solen sken, stavarna knirkade och det var rätt bra glid. Det enda dåliga var en rejäl skavsårsblåsa på ena foten. Jag hann plåstra om den innan det gick sönder. Och när jag ändå var i närheten, så blev det fika på Glassbaren i Bräcke innn jag mycket nöjd och lätt haltande åkte hem igen. En spännande, men skön dag i eget tempo.
Nu hoppas jag på fler dagar som denna, fast utan skavsår då! 

/Ica