ica

2009-03-31
13:38:09

Gummiband och tuppgång

Jag vet att gummiband är ett mycket flexibelt och användbart träningsredskap, men att binda ihop benen och utföra aerobicsövningar med det? Jag är stolt, jag snubblade inte en enda gång fast jag såg ena änden av gummibandet var farligt nära mina fötter, nej istället fortsatte jag att gå i sidled, sparka åt olika håll och andra mördadande övningar.
Drick vatten beordrade hon. Jag drack vatten. Skaka loss benen, sa hon med ett leende. Jag skakade loss benen. Nu blir det tuppgång runt i rummet, sa hon och jag hörde hela gruppen stöna. Jag hade ingen aning om vad det var fråga om. Det fick jag sedan.
Det var dags att göta utfall runt rummet, att ta höga långa kliv och sedan mjukt sjunka ner, upp och nästa... i ett par varv åt varje håll, kort kort omskakning av ben och så gjorde vi om det hela två gånger till...
Detta är de två starkaste minnena från gårdagens pump. Jag har inte vart på pump på flera månader och jag har nog inte världens styrka heller just nu. det kände jag då. Men skönt och trötta ut sig lite.

Ikväll däremot ska jag jobba med tanterna igen på pilates. Jag är lätt hälften så gammal som de andra i gruppen, och då är jag ändå de 20gammal. Ska bli intressant att se hur mycket styrka i magen jag har kvar, men det ska nog gå.

/Ica