ica

2010-04-08
11:50:40

Flitig!

Ja, jag har lyckats påbörja ett arbete, där jag inte vet vad jag håller på med. Det enda jag vet är vilken stämning jag vill förmedla i den färdiga novellen. Men hur rymndskepp funkar, hur det går till då besättningen på ett stort skepp ska undersöka en planet, om de landar med sin gigantiska farkost, eller om de skickar ut en mindre? Och vapen? det är någon form av vapen på mina rymdskepp, men nu ska jag ha en vapengalning till karaktär. Och där kan jag verkligen ingenting... Min galning har varit furir i ett regemente någonstans innan han hamnade på Natilus, men vad är det han går och bär på? min fria fantasi kan hitta på vadsomhelst... har redan skissat på lite olika alternativ, men... jag måste helt enkelt läsa på lite om vad för egenskaper gevär och sådant har, som en utgångspunkt.
Det är så mycket jag inte vet, det är befriande och det är lite jobbigt.

Nu har jag suttit hela förmiddagen med att skissa på skyttlar och arbetsfordon som ska vara till för krävande klimat. jag har funderat på utrustning, dräkter och vapen. Jag har aldrig googlat så mycket på militäranspelande saker som idag. Det är spännande, inte så lärorikt(?) och ja, nu är jag hungrig.
Men, jag har i alla fall börjat. I veckan har jag än en gång utvecklat tre ganska speciella karaktärer med specialegenskaper som kanske inte är idealiskt för en expeditionsgrupp. var och en av dem har en varsin rädsla som är högst olämplig, och de är besatt av ett varsitt område som skulle kunna vara bra att ha, men... tillsammans går det inte riktigt ihop. Jag har stora förväntningar på vad som kan hända med dessa tre personer.

Nu är det dags för lunchpaus och sedan ska jag invadera biblioteket igen. Ska lämna tillbaka mitt gäng med talböcker (lyssnar just nu på Dan Browns senaste, den förlorade symbolen?? och ja, den funkar att lyssna på, men är glad att jag inte läser den själv). Tänker se om det finns någon talbok som kan vara intressant som jag inte lånat ännu. Om jag nu vågar, bibliotekarierna börjar se skeptiskt på mig då jag kommer och lånar...

Eftermiddagen blir mer arbete, tror jag åtminstonne. Har upptäckt vad praktiskt det är att jobba med två datorer. Den ena använder jag till internet och den andra skriver jag på. Perfekt!

/Ica