ica

2010-08-30
20:56:25

Jag skulle haft fönsterputs ...?

Denna kväll har ägnats åt bilbrydderier. Eller omsorg skulle man också kunna säga. Efter en snabb kik och klassisk lätt spark på däck, så tänkte jag att det nog ska fyllas på lite kanske?? Det är ju inte min bil, utan morfars, så det vore illa om något hände den efter alla förmaningar jag fått i samband med överlämnandet av nyklar.

I Ånge drog jag iväg med pappa som både fick instruera i Hur Det Går Till Då Man Tankar. Vilket jag borde ha lärt mig för länge sedan, eftersom jag ändå haft körkort i över ett år(tiden går!). Men jag har knappt kommit inärheten av en pump mer än att jag sitter i bilen. Men nu var det så dags. Hondan var inte fullt så törstig som jag trodde, trots visarens trista läge.

I samband med tankningen, det blir ju en stund för dösnack eller filosoferande då tanken fylls, så lyfte jag min fundering om däcken. Det ser bra ut, tyckte far, men vi åker och kollar. Vi åkte och kollade och konstaterade att trots att det såg bra ut, så var det mycket förlite luft i däcken. Med pys och skruvande fick jag fylla dem till bättre nivå.

Så ikväll har jag lärt mig flera saker. (och upptäckte att det är fler som inte har koll alls trots mångårigt bilkörande) Nämligen att antal kilo luft står på en lapp på insidan förardörren, vid karmen där nere vid sätet (ofta i alla fall) Så instruktionsbok eller nödsamtal till fäder är inte nödvändigt för den delen.
Lärde mig att de där luftmanickerna är mycket undermåliga. Det är knappt att de förmår att fylla i ett halvt kilo luft innan de är slut på fart i dem.
Jag lärde mig att tanklocket på Hondan krävde nyckel, ibland. Vilket i sig blir lite spännande vid tankningarna i framtiden.

Sist men inte minst så kom jag på vad praktiskt det skulle vara med en flaska fönsterputs i bilen. Att alltid ha den med i bagageluckan. För en skitigare ruta (på insidan!!) får man leta efter. I skymningen ser det ut att vara begynnande dimma om man tittar ut genom vindrutan, medan det raskt klarnar upp då det tittas åt vänster eller höger ... Ska göra en stor notering om detta.

/Ica