ica

2010-09-30
10:58:59

"Jag trodde du var en polis ...!"

Min tanke igårkväll var att ta en promenad direkt efter frukost. Min tanke imorse då mobilen ringde vid sju var att sova till nio för att sedan äta frukost och bli klar med den lagom tills jag skulle börja jobba klockan elva. Men jag lyckades ta mig upp och på mig mina favorit byxor. Älskar numera mina springbyxor, jag blir så mycket piggare med dem på. Förstår inte riktigt vad det beror på, de kanske är prepparerade med något?
Med Cameron tryggt i väska på ryggen och ica spelande schalger tog jag mig ut i dimman. Tjock dimma var det så jag tog på mig reflexväst för att inte bli påkörd längs vägen. Sikten var på vissa håll runt femtio meter, såg det ut som och på kölsillrebron ännu kortare! Så det gäller att synas.

Jag vet inte hur många timmerbilar jag har vinkat glatt till den här morgonen. Jag tror hela Berglindsåkeri körde förbi mig plus några andra bilar från andra företag. Berglindsbilarna vinkade för det mesta lika glatt tillbaka. Trevligt.

Under min promenad till bron, som igen var mitt mål, (har räknat ut att att gå fram och tillbaka till den blir en tur på ca två kilometer, en lagom morgonpromenad alltså) så piggade jag upp och gjorde ett par hemtjänstare mer uppmärksamma. Mitt i byn med min gula reflexväst var jag. Björn Dhälie skidjacka på (blå och svart) och springskorna + underbara svarta springbyxor stod jag med cameron i högsta hugg, med ett av de större objektiven på. Jag var i färd med att försöka göra något spännande med några elstoplar då hemtjänsten plötsligt stannade upp bredvid mig, också de glatt vinkande först, innan de vevade ner rutan och utbrast. "Jag trodde du var en polis!" den andra nickade i bilen nickade instämmande. Nej, svarade jag inte idag. Sedan insåg jag att jag nog kanske liknade en poliskvinna/man något med mina blå och svarta kläder + västen och kamera, som antagligen liknade en fartkamera för kontroll ... Samtidigt höll vägarbetskillarna på i rikt neonspäckade kläder på att måla markeringar på väg och parkering för dagens arbete. Så reflexmänniskor var lite överallt.


Nu hinns det med en snabb fika, byte till arbetskläder och sedan jobbdags.

Men först ett prov på dålig sikt:/ica