ica

2011-07-28
09:17:07

Godmorgon

På sätt och vis är det bra att det inte går att försova sig ... Byggjobbarna började knacka byggnadsställning vid sju imorse, de var så snälla att de ställde sin radio högt påskruvad med morgonpasset i P3 på det som en gång var balkongen utanför lägenheten. Skånska blandat med genomträngande kvinnoröst mixat med musik med jämna mellanrum fick mig att vakna till denna soliga dag.
Min önskan var kanske att de i alla fall kunde köra igång vid åtta någongång eller varför inte nio? De är ju byggjobbare trots allt?

Men, strunt i dem, de går där ute och spänner sig, svär med ett sorts muller långt ner i halsen eller hojtar att de ska visa för småpojkarna hur man egentligen gör för att lägga våningsplanen, en sorts platta, på plats. Jag behöver inte tillägga att jobbstyrkan är samkönad åt det manliga hållet. De är morgonpigga och flitiga med sina skramlande mojänger.

Men, det var trots allt inte dem jag tänkte på då jag tänkte skriva denna gång, de är bara väldigt svåra att undvika ...

Nej, igår jobbade jag som vanligt fram till 22.15 och hade en rätt lugn och sansad kväll. Många trevliga kunder, som vanligt, skulle jag vilja säga. En kund skiljde ut sig, Hon gav mig detta betyg då jag betalt hennes biljett och gett henne sitt bokningsnummer:

"Jag måste säga att du var en mycket trevlig person att få bli bokad av. Ett mycket trevligt och vänligt bemötande och du gav så fin service och frågade hur vi ville ha det. Mycket trevligt att få boka biljetter med dig."

Och bättre betyg än så går väl knappast att få? Det var mycket kul att få höra det där vid åtta tiden då jag fortfarande hade två timmar kvar på mitt pass. Det gjorde att det flöt på mycket roligare resten av kvällen och jag hörde fortfarande hennes ord då jag trött i huvudet cyklade hem på kvällen.


Det är roligt, nu har byggarna nog fikat i nästan en timme? Men radion den dånar som förut.
Här tänker jag då inte stanna hela dagen. Bäst att packa en väska och sätta sig i den där solen innan klockan slår jobbdags 15.45.


Ha en solig dag!
/Ica