ica

2011-05-10
19:17:17

Jag undrar

Vad i hela friden gör en sådan där?Den här manicken har idag kört fram och tillbaka hela eftermidagen och jag har inte kunnat uttyda vad den gjort för något. Jag ser ju att det sprutar grus där frampå ner i lastbilsflaket, men syns det något på vägen? Nej. Och det var inget större fel på den innan, vad jag märkte av då jag körde hem efter jobbet.
Jag var tvungen att posta ett brev bara för att få en anledning att gå ut och smygfota den, men jag blev då inte klokare av det.

Tyvärr fick jag ingen bra bild på att den åker på fyra små larvfötter som sitter på "pinnar". Det ser ut som att det är fyra ben med gigantiska skor som den har där undertill.

Av och till har jag iakttagit detta vägarbete, det var svårt att undgå då detta utfördes rakt utanför vår balkong där jag satt i eftermiddagssolen. Jag vet att det finns många mysko arbetsfordon, bara järnvägen har en hel arsenal av charmiga underhållsmanicker, men det här?
Tänk att skissa upp den här grunkan. Någon har ju ändå suttit och tänkt att jo, larvfötter på ben, som ett djur, det är bra. Och naturligtvis måste den vara tre -fyra meter hög ... Ska den snabelliknande bandet frampå vara lite längre? Bara för att göra den än mer otymplig?
En smart tjej/kille har kommit på att detta fordon, med detta utseende, det är ett nödvändigt fordon vid grus sprutande till flak ... Tänk att ha gått en lång ingengörs utbildning och sedan få rita upp detta? Lite häftigt, men samtidigt funderar jag lite på om ingenjören hade en dålig dag, eller nyss tittat på massa sience fiction med Star Wars som utgångspunkt och var härligt inspirerad?

/Ica