ica

2012-02-29
14:30:13

Och så säger han "Tjena tjejen!"

Jag är ledig idag. Fruktansvärt ledig. Ledig på den nivån att allt som inte är framför näsan är borta.
Idag har jag också känt att jag någonstans har krupit fram under en sten. Jag vet inte när jag kröp ner under stenen, för några veckor sedan, men idag kände jag att jag definitivt är framme igen.

Idag har jag därför klivit ner i min andra värld igen och pysslat med texter. Detta var jag fortfarande helt fokuserad på då jag gick en sväng till ICA för att se om jag hittade något kul, förutom smör som jag skulle ha. Huvudet virvlade i lätt yrsel då jag såg två syner samtidigt. Först halkig halvsmält is med sporadiska vattenpölar och sedan korridorer, ljusa klassrum och poloträningar.
Jag går in genom entrén och ser olyksbådande skärmar och disk med person med FöretagsTröja på sig, men det var inte så olycksbådande att jag tappade koncentrationen på hur det bättre går att få fram miljön i de olika rum som mina karaktärer befinner sig i.
Plötsligt hojtar FöretagsTröjan "Tjena tjejen."
Plötsligt fanns den här FöretagsTröjan i min fantasykorridor och jag tappade slutligen allt vad visioner hette om min kära värld. Snabbt nappade jag åt mig en korg och smet förbi hans öppna armar. Nu var det bara lätt yrsel.

Min rundtur på ICA gick fort. Jag hittade en ny sorts rolig pasta och köpte den. Proceduren i kassan gick också fort och jag skulle igen möta FöretagsTröjan. På väg ut tittade jag då intensivt efter en postlåda. Igen blev jag förföljd av ett "Hallå tjejen!!!" mer enträget den här gången. Killen var lång, lite rufsigt hår som killar tror är snyggt och ögon som inte såg ut att lysa av tillfredställande arbetsuppgifter... När han ropade flera gånger om han fick ställa en fråga, sa jag nej, men sedan frågade han ändå.
"Vad har du för Internetuppkoppling??"
"Utmärkt fiber med bra hastighet"
"Ja, det var ju bra" tyckte han då. "HAR du mobiltelefon?"
"Jo, och det funkar också bra" tyckte jag.
"Okej, kom här då så ska ..." Mer hörde jag inte, för han vände ryggen till mig och gick tillbaka till sin disk. Stort misstag av säljare, vänd aldrig kunderna ryggen ... För jag gick hem. Postade mitt brev och tyckte att jag inte var någon man ropade "Hallå tjejen!!" till.

Nu blir det mer skrivande. Kanske dyker FöretagsTröjan upp som illvillig karaktär i framtiden, vad vet jag. Jag har ingen aning om vad det var för företag han representerade heller. något med 1??

/Ica