ica

2012-03-31
08:05:39

Råkade tjuvkika - Kände genast en längtan

Efter Amberserien. Mycket trevlig serie. Mycket trevliga karaktärer och jag älskar många citat/dialoger i de tio böckerna.

Jag var i Sundsvall igår. Tog en sväng för att hitta nya springskor, bland annat. Mina gamla kan man se igenom och det måste vara sboslut torr asfalt/grusväg för att de inte ska bli hala = Inget mönster kvar, får titta noga för att urskilja vad det kan ha varit.

Mina iakttagelser jag funderade på under dagen började genast på tågstationen i Sundsvall. Fint uppställda på rad med egenhändigt gjorda skyltar stod runt tio taxichaufförer. De tittade och pratade med varandra längs raden som oroliga småbarn som snart skall få en spruta/skyldiga för något och snart skall få skäll/avundsjuka för att snart kanske deras kollega bredvid får en körning och inte JAG.
Det såg jättekul ut. Samtidigt som de grumsade med varandra försökte de se snälla och trevliga och inbjudande med sin "ledig taxi"-skylt. Le till och med skratta till ibland, innan de åter rynkade på pannan och kontrollerade att raden var tillräckligt rak.

Pedantiska taxichaufförer, eller så är det jag som tänker mycket.

När jag skrev ner denna lilla scen satt jag på Café Charm med en kopp grönt te och skinkfralla och njöt av hur vindstilla det kan vara när man sitter inomhus. Varmt var det också. Mitt i antecknandet tittar jag upp och funderar om jag missat något om mina chaufförer och får syn på Boken! En ung man 20-25 år sitter och läser den en liten bit bort. Bekvämt tillbakalutad i fåtöljen. På håll var det svårt att se riktigt vilken del det kan ha varit, men jag tror det var del 2, Vapen från Avalon. Genast då jag fick syn på boken såddes ett frö till en längtan som snabbt växte till sig och blev en stark önskan att åter ta mig igenom böckerna. (Det kliade i fingrarna av en plötslig lust att rycka boken ur händerna på honom)

Vill ha dem nu. Men min uppsättning är 4 mil ifrån mig och jag har ingen bil idag. Detta är den första serien jag verkligen har fastnat för och läser om med jämna mellanrum. Och varje gång upptäcker jag något nytt i dem. Får en djupare insikt i hur sjuka hela bunten egentligen är, speciellt Oberon som iscensätter det mesta av intrigerna utan att de supertänkande ungarna(nja ungar... det är väl ett bort åt tusen år hela bunten, men ändå) hans misstänker något.

Nej, nu får det bli dags med lite frukost tror jag.

/Ica
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: