ica

2013-06-30
21:32:52

Den som städar den finner

Denna helg har haft lite olika tempon. Lördagen gick så långsamt att jag var tvungen att sova bort en stor del av dagen mellan 14.00-16.00. Den började med förhoppningar om sol, men då de grusades så använde jag besvikelsen till att städa istället. Det blev diskat, dammsugat och nya sängkläder + lunch, allt klart innan 14.00. Då jag var helt tom på idéer och inte ville läsa trista Hemligheter på Mercy Close, så blev det till att sova ovanpå den nybäddade sängen.
Min söndag har såsat fram i en omärklig hastighet då jag småsov invid Ånges vattenhål Vojen. Det var nämligen sol i dag. Så jag solade allt vad jag orkade och gjorde allt som görs på en strand. Helt okej dag. Jag är mest nöjd över att jag inte behövde frysa.
 
Men mitt i städningen igår så hittade jag den här och kom då att tänka på ett av mina påskinlägg när jag förstod att det inte gick att bjuda på en 10 månader gammal chokladkaka, trots att den var av 75% kakao och hade silvrigt glansigt omslagspapper!
Inget konstigt med en Festis. Vad jag minns så fyllde de två andra paketen som följde med, sina funktioner genom att de innehöll vätska, men de släckte knappast törsten, så söta som de är. Och det är anledningen till att detta tredje och sista paket blivit kvar.
Det blev bortglömt i nästan ett år. Den här köptes in i juli/augususti förra året, 2012.
Jag har lyckats få/äga en förgammal festis. Förgammal och festis var två ord jag inte visste att det gick att få in i samma mening. Jag har inte smakat på den ännu. Mest för att jag inte minns vart jag lade den... Och för att smakcentrat krullade ihop sig av inbillad sockerchock bara av att se den.
 
Men, jag skulle tänka mig att om jag smakade på den så skulle det inte vara något fel på den. Möjligt att den smakar lite papper? Förpackningen har inte ens läckt under detta år av ägande. Det är bra presterat av en pappersförpackning med plastinsida. Nästan otäckt perfekt.
Något borde hända med den, egentligen. Aldrig mer festis i pappersförpackning.
 
Detta lilla paket med saftdryck fick mig igen att tänka på alla produkter som håller förlänge, där man inte vågar titta på innehållsförteckningen. Som den klassika sockerkakan som knappt behöver ligga i plastpåse för att hålla sig "färsk" länge länge.
Det är ganska skönt att hitta produkter i affärn som fortfarande kan lukta härsket, få mögelprickar och ändra färg efter ett tag i kylen/skafferiet. Där är det inte lika mycket konstigt, förhoppningsvis.
 

/Ica