ica

2013-03-28
17:23:44

Glad påsk, eller så

Är det småaktigt att inte öppna för ett gäng påskkärringar?
 
Precis då jag skulle till att skramla ordentligt: Nysa, sätta igång musik, börja tänka på middag. Så ringde det på dörren. Jag såg förut att de var på gång. Det byttes kjolar utanför huset bredvid.
Plötsligt bryts tystnaden av dörrklockan. Ljudet skär rakt in i öronen. Försiktigt tassar jag fram till dörren och kikar ut. Försöker hejda ännu en nysning samt dämpa droppaniken i näsan. Lika fort tassar jag tillbaka till bordet. Trycker en tuss upp i näsan och blir mycket tyst.
 
En tanke far igenom mitt huvud att jag är den sämsta personen att försöka påska hos. Hos mig skulle de stackars kärringarna få solrosfrön eller kanske lite russin. Det är det sötaste jag har. Tänkte förut idag att jag skulle kanske unna mig en påse påskgodis, men när jag närmade mig berget av påskgodis i affären så gjorde jag en stor illamående krok runt den. Lukten är vämjelig (fast med min nyligen igentäppta näsa så kändes det inte så väl) Bara av att se överflödet fick mig att rusa till kassan längst bort från väggen av konstgjort socker.
 
Nästa tanke var att jag hade ju faktiskt lite choklad hemma. En chokladkaka på 70% som jag har haft sedan juni 2012... Den kunde jag nog inte heller bjuda på. Den har dessutom hängt med till stranden en av de dagar då det faktiskt var varmt i juni och inte blåste och jag var ledig (svårt att kombinera alla tre grejerna samtidigt). Chokladen blev sig inte lik efter den dagen. Sedan har jag som inte kommit mig för att slänga den... men det är kanske dags nu?
Jag tror inte heller att de hade uppskattat att få en varsin grapefrukt...
 
Tänkte avsluta inlägget med en trevlig påskbild som så många bloggare publicerar just nu. Men jag orkar inte använda en sån där sökmotor och leta upp ett påskägg. Utan jag letade i mitt eget bildarkiv och upptäckte att detta var det påskigaste jag hade. Det är ju lite gult och glatt i alla fall och tvättar bort minnet av misshandlad choklad och kemikaliskt läskigt godis (faktiskt läskigare än brocooli).
 
Så Glad Påsk nu allihopa!
 
/Ica
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: