ica

2014-11-30
12:04:00

Första advent idag

Det är första advent idag! Det är första december imorgon. Början av december är nästan bästa biten av månaden. Man har inte hunnit lessna på jullåtarna riktigt än. Den här sköna förväntan brinner med klar låga och det är lite roligare att pyssla hemma. Göra det där extra piffiga.

Med denna inre låga så står man också ut med julmarknaderna och tittar och ler. Vrider och vänder på hemgjorda tomtar. Känner och klämmer på hemstickade strumpor och vantar. Smakar och pressar fram leenden och mumlar att jooo, visst var det gott… För att sedan raskt gå till första bästa stånd med en skolklass som säljer varmchoklad att skölja bort vad det nu var och så köpa en påse julkakor.

Denna helg sprids ljuset av adventsstjärnor och ljusstakar. Det kläs granar, buskar och balkonglådor med blinkande färgsprakande ljusslingor – och om man nu inte har någon buske/träd /gran så kan man ställa fram en meter stor lysande tomte/ren/eller vad som nu fanns kvar på Rusta.

Jag har hängt upp mina lite juligare gardiner och matchande julstjärna.  Det är något med julpyntet som har fått hänga med i några år. Lite skavanker och kanske tappat glitter, lagningar med tejp och lim. Min julstjärna har nu fått hänga i många år och varje skarv på insidan är tejpad, limmad och till och med häftad där det gick att komma åt. Men när den sitter uppe så är den lika fin som alltid i sitt lilaskimrande i fönstret.

I morgon är det första december – nu kör vi!

/Ica