ica

2015-01-29
12:53:00

Det är dags att läsa hyllvärmarna när…

... när man lånat hem exakt samma bok från biblioteket...
 
Det var ett tag sedan jag besökte biblioteket sist. Storhelger och digitala omlån gjorde att jag inte behövde gå dit. men när två av tre lånade böcker äntligen lästes ut, så tänkte jag att jag kan ju i alla fall byta ut dem ... Och så går man så där lufsigt med täckbyxor, klumpiga vinterskor, för varm täckjacka och har en mössa som glider ner över ögonen stup i kvarten. Och känslan av en droppe som långsamt rinner ned för ryggen säger att man borde bestämma sig någongång. Jag tänkte att jag inte skulle ta alla 3-5-6 böcker jag hittade, utan bestämma mig för en bok!
 
På väg hem kom en gnagande envis tanke att jag kanske hade den boken hemma. Eller blandade jag ihop den med någon annan ungdomsserie?
Det gjorde jag inte. Jag hade de tre första böckerna av fyra hemma i bokhyllan. Lite pinsamt.
 
Så ett lite sent nyårslöfte, eller i alla fall ett mål för i år: Åtminstonne varannan läst bok ska vara en egenhändigt köpt bok! Låna gärna, men ta tag i den där förbaskade game of thrones läsningen någon gång!
 
Så vi börjar med denna serie där fjärde boken inte kommit som pocket än (tror jag?). Och därför har jag den inte. Jag har en biblioteksbok kvar att läsa. Men först blir det mitt egna exemplar av Mer än ögat ser!
 
 
/Ica