ica

2016-12-31
12:12:00

Ica målar nyår

Det är nyårsafton och här kommer en nyårsglittrig manikyr! Jag är rätt ovan att bära svart och silver. Men här klev jag ur min egen komfortzon en aning och blev helnöjd. Det är kul att få kommentarerna att det ser ut att vara gjort på salong, när det ju är home made vid köksbordet.
 
 
Jag brukar inte göra "negative space" naglar, alltså manikyrer där nageln endast delvis är målad/täckt med färg. men varför inte testa en gång? Vi börjar med det som var det mest utmanande steget och mest komplicerat i denna nailart: Lång- och ringfingret. Jag gjorde en gradient där jag lade på ett tjockt lager av Collistars gelaktiga topplack och Glitter Gals Serpentblack, som är ett aningens skirt svart lack. med hjälp av en solfjäders formad pensel drogs dessa två lack lite fram och tillbaka över nageln tills jag fick ett resultat som såg bra ut. Det blev en aning tjocka lager, så det tog en stund för dem att torka.
Då förbereddes pekfingret där Colors by llarowe - Sparkling diamonds lades på som grund. Jag grundande även tumme och lillfinger med bästa A-Englands Camelot (jag har inte med den på bilden nedan, mest för att visa ett annat svart lack för en gångs skull)
 
När naglarna torkat, så stämplade jag på Sparkling Diamons över tumme och lillfinger. Det blev ett tjockt lager av Kardashian Beauty - Crush coup de cour ett silverglittrigt lack som applicerades med svamp för att få ett så tätt resultat som möjligt. Crush coup de cour användes också över lång- och ringfringer sedan. jag målade två lager på dessa naglar, och som man ser på bilden så blev det ändå inte särskilt mycet glitter på dem... I och för sig det resultat jag ville ha, men det säger också en del om lacket...
 
Nåja, jag är helnöjd med detta och fick många komplimanger för det. Alltid kul!
 
/Ica