ica

2017-07-30
19:04:11

Nagelvårdsprojektet del 13

Men oj, hela helgen har jag tänär inlägget. men man blir lite konstig av att jobba pass från 06.00 till 14.00+, speciellt när man har dem två dagar i rad. När jag vaknade upp ur min dvala igår, så var klockan någonstans vid fem på eftermiddagen. Det blev en enkel middag och sedan kom en oemotståndelig lust att springa. Så vid halv åtta på kvällen stack jag ut i en timme. behöver jag säga at jag var själv ute på grusvägarna? jag sprang ikapp en stackars människa som lunkade på med sin hund. Hunden tittade bakåt hela tiden ända tills jag kommit förbi, då började den dra i kopplet.
Idag har jag ägnad min dvala åt att envisas med att sitta på balkongen. Några solglimtar och en hel del moln. Filtarna är i en ständig närvaro. Nu när huvudet åter kvicknat till, så sitter jag kvar här ute, men med datorn i knät. Så länge det inte blåser så.
 
Till dagens ämne, äntligen. Förra månaden så såg allt ganska okej ut. Sedan har naglar på höger handen knäckts och börjat växa ut igen. Känns den cykeln igen? Så här såg det ut i alla fall.
 
Vi börjar med att dra av plåstret med ett ryck och skådar missfärgade naglar där det lossnat flisor och man kan undra vilka framsteg som gjorts egentligen. jag tänker att nagelbanden är ju rätt okej i alla fall.
 
Och jag kanske ska säga att det är nybadade naglar vi ser. annars så skulle vänsterhanden inte se ut såhär. Även vänster långfingernagel har brutits en aning och fått filas ner. och egentligen så bör de övriga naglarna också kortas en aning. de börjar bli lite för långa och naglarna har snart nått den gräns där de helt enkelt viker sig in, eller värsta fall ut när jag drar på kompressionstightsen. För när jag ska rätta till det tighta tyget så blir trycket för stort. Det ger den inte helt oväntade skadad att nageln spricker från kanterna rakt in mot mitten  längs med fingert och man får limma eller bita ihop och klippa av allt... Men jag är inte där riktigt än.
 
Det positiva är, att även om högerhanden är som den är, så är båda händerna bättre denna sommar, jämfört med förra sommaren. Då tog det halva hösten innan de återhämtade sig igen.
 
Ha en fin söndag kväll. Nu lyser solen åter i ansiktet igen.
 
/Ica