ica

2019-06-29
06:56:55

Godmorgon!

Det är tidig morgon och sommarens sista jobbhelg! I detta nu insåg jag att det endast är tre veckor kvar till semester! Sedan blir det förhoppningsvis nya äventyr, vi får se. 

Igår var det en ledig dag med ordentlig vind. Jag dröjde nog lite för länge innan jag tog mig ut efter en kanske för liten frukost, för det var mycket segt i benen. Men revansch togs på en runda där jag gick tokfel i höstas och lovade mig själv att strunta i den förbaskade vägen. 
(null)

Nu började jag med vägen mot Tjärnmyrsstugan, istället för att avsluta med den. Mina knän älskade underlaget. Så även om det var bitvis blött och surt, så var det behagligt. Sedan var det lång grusväg där det började ömma, 
Det blev en promenad/joggingtur med dofttema. På vissa ställen nästan bedövande lupindoft i bostadsområdena som passerades längs vägen. Skogens egna mjuka toner av tall och mossa. Den vattnade och skrapade grusvägen gav i från sig en jordig lukt dom nästan täppte till näsan. Avslutningsvis kom jag in i ett paradis för humlor. En tjock matta av vit- och rödklöver. Honungen låg i luften trots starka vindar.
(null)
Lagom till hemkomst och lunch tittade solen fram ur molntäcket. En fin tur som kommer göras igen. Fast jag vill nog gå andra hållet.

/Ica